avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fostul sot doreste sa renunte in favoarea mea. El ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fostul sot doreste sa renunte in favoarea mea. El detine impreuna cu mine un imobil (fara datorii bancare ...

Fostul sot detine impreuna cu mine un imobil (fara datorii bancare sau catre stat). Vrea sa renunte la dreptul lui de proprietate in favoarea mea in cota de 1/1 fara a fi despagubit de catre mine. Cum poate proceda?
Cel mai recent răspuns: JoAnn , utilizator 15:59, 12 Octombrie 2020
Nu mai sunt soti, e fost sot, deci nu e revocabila.

Antoanela Geaman a scris:

Cel mai bine e partaj.donatia e revocabila între soți si atacabila.consultati un avocat sa va redacteze un partaj care sa nu fie donație mascata

Daca tineti musai sa faceti partaj, mergeti la un avocat sa va redacteze cum trebuie sa arate imputernicirea pe care trebuie sa v-o dea si oe care o autentifica la consulat sau ambasada ca sa puteti face partajul sau donatia in tara.
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2020
gi-jane2, moderator
Dupa studii indelungate am ajuns la concluzia ca donatia este cea mai potrivita dar va trebui specificat ca e definitiva, irevocabila si fara sarcini. Nimeni nu vrea sa puna la dispozitia publicului modele tip de procuri , nu inteleg de ce, dar consulatul (Ministerul de Externe) a aprobat sa merg la consulat cu ceea ce am scris eu.
Multumesc tuturor pentru comentarii si gasesc acest website folositor. Invatam unii de la altii si devenim mai buni !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oricum donația e definitivă și irevocabilă. Nu trebuie specificat in mod expres, pentru că e redundand.
Nimeni nu pune modele la dispoziția publicului pentru că fiecare asa zis "model" difera ca formulare si este rezultatul creației proprii ale fiecărui jurist. Dacă un notar/avocat si-a petrecut o oră ca să redacteze/sa conceapă o procura, evident ca nu ii convine să v-o transmită gratuit, ca dvs să o faceți în altă parte. Nu are nicio legatura cu bunătatea. Dvs sunteti buna pe timpul și banii dvs?
Ma refeream la model tip de procura, nimic specific, Bunatatea la care ma refeream, are de-a face cu cunostintele in general pe care orice om le obtine din citirea diferitelor cazuri. Poate va surprinde,dar in limitele posibilului, ofer oamenilor ajutor si sfaturi gratuite in domeniul in care lucrez.

Eu am zis sa mergeti sa va sfatuiti cu un avocat sa va hotarati ce vreti sa faceti exact si sa va scrie ce anume sa scrie sotul in procura ca sa va fie de folos aici la notar, ca daca nu e întocmită corect da banii degeaba si notarul va trimita la plimbare.

JoAnn a scris:

Ma refeream la model tip de procura, nimic specific, Bunatatea la care ma refeream, are de-a face cu cunostintele in general pe care orice om le obtine din citirea diferitelor cazuri. Poate va surprinde,dar in limitele posibilului, ofer oamenilor ajutor si sfaturi gratuite in domeniul in care lucrez.

Alte discuții în legătură

Procura notar cmarian90 cmarian90 salutare tuturor , imi puteti trimite si mie un model de procura din care sa reiasa ca renunt la partea mea care mi se cuvine, adica vreau sa renunt la ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei sau probleme juridice de familie alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna ziua, Parintii mei sunt divortati si au un bun comun impreuna si anume un imobil cu 3 camere. Partajul nu a fost facut datorita faptului ca nu au fost ... (vezi toată discuția)
?pprocura specială sau generală ?a Mysti Mysti Buna ziua , după un proces de succesiune in instanța ; dupa efectuarea unei tranzacții ; eu si fratele am rămas unicii mostenitori pe respectivul imobil ; ... (vezi toată discuția)