avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunoastere paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunoastere paternitate

buna seara. sunt cetatean turc cu permis de sedere in romania . am un copil de 7 ani dintr-o relatie de concubinaj . copilul este pe numele mamei, eu nefiind in tara in momentul nasterii . vreau sa recunosc copilul , si sa poarte numele meu. ce pasi trebuie sa urmez? ce drepturi am eu asupra copilului? ce drepturi are copilul dupa recunoastere si cum pot sa legalizez drepturile copilului? mentionez ca relatia cu mama s-a terminat dar totul este de comun acord

scuze ca am postat si intr-o alta categorie (drept civil) a forumului, a fost o greseala.
Cel mai recent răspuns: tyusuf , utilizator 23:21, 23 Martie 2010
De ce sa investeasca instanta daca are temei in OG 41? pe cale administrativa?
Nu vad utilitatea...
in afara de faptul ca mama poate trece granita cu copilul fara acordul meu , ce drepuri ,mai pierd daca mama obtine incredintarea? mai avem drepturi egale in educatia si cresterea copilului ?
Da veti avea drepturi egale in cresterea si educare acopiului...., nu veti pierde nici un drept.
Mama nu poate trece granita fara acordul dvs. daca ati solicitat drepturi de a avea legaturi personale cu minorul. Insa in caz de opunere nejustificata instanta poate suplinii acordul dvs. printr-o hotarare judecatoreasca.
Radu, in drepturile parintelui care are incredintat copilul intra si acela cu privire la stabilirea domiciliului, deci mama poate stabili liber domiciliul sau (si implicit al minorului) dupa bunul plac, in conformitate cu drepturile europene ale drepturilor omului printre care se afla si libertatea de miscare etc.
Indiferent d eprogram de vizitare, nu se ia acelui parinte un drept personal patimonial, acesta avand insa obligatia de a tine la curent tatal cu adresa de fapt a copilului sau pentru exercitarea dreptului de vizita.
inteleg din raspunsurile care le-am primit ca pot schimba numele copilului pe cale judecatoreasca sau administrativa... dar totodata vreau sa mi se stabileasca program de vizita (acum mama spune ca pot lua copilul oricand vreau , dar cred ca e mai bine sa am o hotarare in acest sens). daca schimb numele pe cale administrativa cum inteleg ca e mai usor nu tot trebuie sa apelez la instanta pentru programul de vizita? se poate trece in instanta peste actiunea de incredintare? adica eu vreau sa fac toate demersurile intr-o singura actine. se poate? mai am nevoie de actele pe care dandaniel mi le spune daca rezolv pe cale judecatoreasca?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Martie 2010
tyusuf, utilizator

Alte discuții în legătură

Drepturile copilului crissniko crissniko Salut , urmeza sa am un copil dintr-o relatie cu un cetatean italian.Numai suntem impreuna ,nici casatoriti legal nu am fost .eu am preferat sa vin sa nasc in ... (vezi toată discuția)
Copil din afara casatoriei .. lore00 lore00 am si eu o problema, sunt necasatorita, si o sa am un copil curand , as dori sa stiu cum este mai bine sa fac legal ca acest copil sa ramana al meu , ? daca ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in afara casatoriei alexe adrian alexe adrian va salut..as avea o intrebare simpla.locuiesc cu concubina mea de 8 ani si avem inpreuna o fetita.din diverse motive fetita nu este pe numele meu..ce trebuie ... (vezi toată discuția)