avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunoastere paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunoastere paternitate

buna seara. sunt cetatean turc cu permis de sedere in romania . am un copil de 7 ani dintr-o relatie de concubinaj . copilul este pe numele mamei, eu nefiind in tara in momentul nasterii . vreau sa recunosc copilul , si sa poarte numele meu. ce pasi trebuie sa urmez? ce drepturi am eu asupra copilului? ce drepturi are copilul dupa recunoastere si cum pot sa legalizez drepturile copilului? mentionez ca relatia cu mama s-a terminat dar totul este de comun acord

scuze ca am postat si intr-o alta categorie (drept civil) a forumului, a fost o greseala.
Cel mai recent răspuns: tyusuf , utilizator 23:21, 23 Martie 2010
Eu nu stiu cum va considera instanta o astfel de cerere si nu cunosc nici un temei legal pentru ea... asa imi pare mie si eu pot gresi.
Ce va fi in mintea judecatorului care va judeca o astfel de cerere, numai el poate sti.
Eu nu inteleg de ce dv. simtiti nevoia unei hartii, dar in acelasi timp simtiti nevoia sa blocati obtinerea unei hartii si de catre mama, asta nu pricep eu.

Daca vreti sa va ajute in viitor o hartie, indicat e sa o introduceti atunci, pe situatia de fapt existenta atunci, la momentul cand vreti sa va ajute hartia... Caci o hartie cu un program de vizita stabilit dupa ureche, numai sa fie, cand copilul e cu pampersi nu are mereu aplicabilitate peste 7 ani, cand copilul e la scoala, are alt program si poate e dificil sa mentina acel program de vizitare.
ASta va spun, ca o astfel de hartie e posibil mai rau sa va incurce decat sa va descurce.
Oricum, o sa discutati cu un avocat sper inainte sa va apucati de toate si poate va da o alta opinie sau poate va clarifica mai bine unele lucruri dificil de clarificat pe un forum.
Succes! Sa ne spuneti ce ati reusit cu prenumele copilului!
va multumesc tuturor pentru raspunsuri. o sa va spun .
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2010
tyusuf, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile copilului crissniko crissniko Salut , urmeza sa am un copil dintr-o relatie cu un cetatean italian.Numai suntem impreuna ,nici casatoriti legal nu am fost .eu am preferat sa vin sa nasc in ... (vezi toată discuția)
Copil din afara casatoriei .. lore00 lore00 am si eu o problema, sunt necasatorita, si o sa am un copil curand , as dori sa stiu cum este mai bine sa fac legal ca acest copil sa ramana al meu , ? daca ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in afara casatoriei alexe adrian alexe adrian va salut..as avea o intrebare simpla.locuiesc cu concubina mea de 8 ani si avem inpreuna o fetita.din diverse motive fetita nu este pe numele meu..ce trebuie ... (vezi toată discuția)