avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 o ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 o necesitate de interes national

Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național.
Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact cu publicul si toti politicienii care ocupa funcții publice.

Daca acestia vor deveni imuni la noul coronavirus va scădea semnificativ rata de infectare dar nu de tot.

La profesori necesitatea este maxima ca sa se poată începe școlile.

Elevii cred ca ar trebui si ei inclusi in prioritatea de interes național pentru ca in cazul în care acestia nu vor fi vaccinați isi vor infecta parintii si bunicii.
Daca vaccinarea a fi finalizata în decembrie 2020 in ianuarie 2021 ar putea începe școlile.

Daca cei vaccinați nu mai transmit virusul pandemia este pe sfert rezolvata.
Dar, depinde si cat timp va rezista imunizarea si daca la toti cei vaccinați efectul vaccinului va fi la fel ca durata in timp.
Nu am vazut niciun studiu pe acest aspect.

Stie cineva care este numărul acestora de mai sus si cate doze de vaccin ar fi necesare?
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
,,Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a spus luni că purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, este un "laic care nu poate să înţeleagă ce trăieşte un slujitor", iar "Hristos este doctorul suprem". Mai mult, acesta a dat exemplul Sfântului Vasile cel Mare, care "a murit când a vrut Dumnezeu, nu când a vrut medicul."

,,Hristos este doctorul suprem, iar cel care comentează este un laic care nu poate să înţeleagă ce trăieşte un slujitor care are grijă de păstoriții săi. Am citit (ce-a spus) şi m-am mirat. Mi-a fost student, dar vrând să dea răspunsuri de tot felul, se încurca în ele".

[ link extern ]

Nu se poate spune nici ca nu are dreptate IPS Teodosie.

Unele lucruri sunt extrem de complicate...
Oamenii nici nu prea sunt credincioși...
Ultima modificare: Miercuri, 5 Mai 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu se poate spune nici ca nu are dreptate IPS Teodosie.

Dar nu se poate spune nici ca are.
El are dreptate dar depinde de fiecare cum apreciază.

Sunt și persoane care nu vor sa se vaccineze pur și simplu pe motiv ca se simt bine asa, adică nevaccinate.
Pe aceștia nu ii înțeleg eu.
Se pot simți la.fel.de bine și vaccinați.

Oricum, daca au ceva avantaje familile defavorizate se vor vaccina în bloc.
Acestea nu prea au chef sa se vaccineze și trebuie stimulați.
Nu au nimic împotriva sa se vaccineze dar nu au chef.
Asa ar putea ajunge la 1 milion în total în București cu toți adunați.
Bucureștiul oricum conduce în topul persoanelor vaccinate dar suntem departe de imunitatea de turmă.

Revenind la IPS Teodosie, este posibil ca acesta sa considere ca profețiile unui părinte sa se fi adeverit desi IPS nu a spus niciodata public asa ceva.
Profeția spune ca, doar cei care vor accepta pecetea vor putea circula.
Se mai vorbea și de actele biometrice.
Este vorba de niște cifre de fapt.

,,Comisia Europeană a recomandat săptămâna aceasta deschiderea granițelor externe ale UE pentru călătorii vaccinați împotriva COVID-19 chiar dacă nu sunt cetățeni europeni, o decizie finală în acest sens urmând însă să fie lăsată la latitudinea fiecărui stat membru "

[ link extern ]

Eu nu cred ca ar fi vreo pecete vaccinul și poate ca nici IPS Teodosie nu crede asa dar nu l-a întrebat nimeni asa ceva.
De aceea, era foarte important ca patriarhul sa susțină vaccinarea.
Ati vazut ca nici patriarhul nu s-a grăbit pana nu s-a lămurit.

Revenind la spray-uri, poate ca ar fi bine sa se doteze cei de la terase cu asa ceva pentru clienți mai ales ca ei nu vor sa se mai ajungă la restricții și închiderea teraselor.

Nu știu insa cum se folosește spray-ul si este posibil.sa nu se poată folosi decât personal de.fiecare persoana.
In acest caz ar putea sa vândă la preț de farmacie.
În SUA:
În New York se oferă marihuana la cei vaccinați.
În alte state federale se dau 50 sau 100 de dolari.

Se merge pe stimulente întrucât oamenii nu au chef sa se vaccineze.

Premierul Cîțu oferă dreptul sa nu se mai poarte masca in birou și pe plaja...

In birouri nu se poarta masti si nici pe plaja nu cred ca vor purta oamenii masti.
Este aiurea sa te bronzezi doar pe jumătate de fata.

Sper sa se gândească mai bine dacă vrea sa accelereze vaccinarea.
Nu este graba deocamdată deoarece se misca foarte lent cu vaccinarea dar în curând va fi nevoie sa fie vaccinați și cei care nu au chef.

La noi ar merge bine cu ulei, pâine, etc.
Tradițional romanesc.

Alte discuții în legătură

Modelul suediei în abordarea pandemiei covid 19 va pare bun? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu prea au treaba suedezii cu stresul pandemiei de COVID 19. La ei se pot aduna 50 de.persoane cel mult.Nu prea vad logica. La.ei.scolile sunt deschise. Ei ... (vezi toată discuția)
Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva covid-19 ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva Covid-19 nu transmit virusul daca sunt infectati după momentul vaccinării? Formulez aceasta ... (vezi toată discuția)
Care teste rapide pentru detectarea virusului sars-cov-2 sunt ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Care teste rapide pentru detectarea virusului SARS-COV-2 sunt cele mai bune? Care teste pentru detectarea existentei anticorpilor in cazul virusul ... (vezi toată discuția)