avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Recent,din cauza pandemiei,am decis să ne ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Recent,din cauza pandemiei,am decis să ne mutăm ...

Bună ziua!
Recent,din cauza pandemiei,am decis să ne mutăm într-o locuință mai mare și am cumparat un imobil cu credit ipotecar.
În contractul de vanzare-cumparare, notarul a
strecurat un paragraf ,pe care nu l-am văzut în momentul.semnarii contractului de vanzare-cumparare.Acel paragraf spune ca "apartamentul este achiziționat ca bun comun al soților in conf art 339 COD Civil iar aceasta locuință NU va avea destinație de locuintă familială in acceptiunea art 321 COD Civil și NU va fi locuință familială. "
Întrucât motivul achiziționării acestui apartament a fost tocmai ideea de a avea o locuință familială, sunt mai mult decât bulversată de situație. Cum se poate remedia problema??Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: darra7 , utilizator 07:02, 9 Decembrie 2020
Pentru user: dar cu cei de la Banca ati vorbit?
Aveti habar de toate mofturile și pretențiile juristilor băncii, ca să ajungeți să vă dea banii aia?
Aveti habar ca se leagă de orice virgulă de la orice paragraf?
Lor de ce nu le cereți cont?


raluk0207 a scris:

Pentru user: dar cu cei de la Banca ati vorbit?
Aveti habar de toate mofturile și pretențiile juristilor băncii, ca să ajungeți să vă dea banii aia?
Aveti habar ca se leagă de orice virgulă de la orice paragraf?
Lor de ce nu le cereți cont?


Cu cei de la bancă am vorbit.Nu ne-au spus vreo vorbă referitor la acest paragraf.
La notar am fost îngrămădiți ,noi 2 soți cumpărători,cei doi soți vânzători, ofițerii bancari(2),brokerul financiar, Notarul și secretara notarului,toți într-o cameră de 3/4 m.p.,zoriți să citim și să semnăm, să facem plata avansului online in direct,să achităm taxele notariale( stabilite in euro,echivalent in lei la cursul zilei!)in timp ce la ușă mai așteptau 2 familii pentru o moștenire. Numai timp și chef de explicații nu era,un zgomot/zumzet continuu,toată lumea vorbea.cu toată lumea...Asta este, înțeleg că singurii vinovați suntem tot noi,cumpărătorii,Notarul are dreptul să scrie orice,iar noi avem datoria să plătim și să...ne cerem scuze că am întrebat...Multumim pentru lămuriri!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu tot nu pricep ce va deranjeaza. Ca nu va impiedica nimeni si nimic sa locuiti in apartament cu intreaga familie, extinsa, chiar, daca doriti. Va faceti probleme inutil. Data viitoare veti sti ca trebuie sa cititi cu atentie si sa puneti intrebari daca nu intelegeti ceva; nu conteaza ca intrebarea e simpla sau complexa. E dreptul dvs. sa intrebati si sa vi se raspunda. Si mai aveti un drept: sa mergeti la notar cu un avocat in care sa aveti incredere si care sa va explice ceea ce nu intelegeti, daca nu aveti incredere in notar. Ofiterii bancari si brokerul financiar nu au ce cauta la semnare; pot astepta la usa. Contractul de credit nu se semneaza la notar. Nici nu aveau ce sa caute atatea persoane acolo. Una, pentru ipoteca, era suficient. De-obicei, cand se achizitioneaza cu credit se face antecontract, se plateste avansul, etc. Tocmai ca sa nu se aglomereze lucrurile in ziua semnarii. Taxele notariale nu sunt in Euro ci in lei. Daca pretul a fost in Euro, probabil ca anumite lucruri s-au calculat in Euro, initial. Dar asta a fost alegerea dvs., daca asa a fost. Notarul nu are dreptul sa scrie orice. respecta o lege si credeti-ma, nu vreti sa fiti in papucii unui notar ... Dar sa dam cu pietre e simplu. Repet, nu e vorba de nici o vina. Nu v-a prejudiciat nimeni. Aveti toate drepturile pe care le-ati fi avut in cazul in care paragraful buclucas nu exista. Puteti locui in apartament cu catel, purcel, soacra, si cine mai vreti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ceea ce ce dezbate acum este precum la procesul etapei, cronica unui meci.pierdut.
Aveati dreptul.de a apela la.avocat pentru a calma pe toată lumea și sa aveti toți timp sa citiți contractul.
Aceasta era soluția calma și înțeleaptă.
Asa se procedeaza in tarile dezvoltate.

Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
avocatul inseamna un cost in plus; si cati stiu ca au dreptul la avocat? si cati stiu sa nu se lase presati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate ca un bun dobandit in timpul casatoriei sa fie bun propriu? AlinaMoldovan AlinaMoldovan as dori sa va intreb daca o locuinta cumparata prin credit ipotecar este considerata \"locuinta proprietate personala\" atita timp cit ea este inca in ... (vezi toată discuția)
Intabulare drept de proprietate bun comun sandina29 sandina29 Buna ziua! Am incheiat dupa 1 octombrie un contract de vanzare cumparare imobil autentificat notarial. Eu cu sotul suntem cumparatorii. Notarul s-a exprimat ... (vezi toată discuția)
Contract vânzare cumpărare apartament. vreau sa cumpăr un apartament iar in contractul de v/c notarul ... olij olij Vreau sa cumpăr un apartament iar in contractul de v/c notarul a trecut - fără sa ma întrebe si fără sa mi atragă atenția asupra acestui aspect - o ... (vezi toată discuția)