avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara! Am o inundație in baie de la o coloana de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara! Am o inundație in baie de la o coloana de scurgere ...

Buna seara! Am o inundație in baie de la o coloana de scurgere comuna, iar infiltratia apare de undeva dintre plafoane. Iar asociatia mi-a propus sa imi iau eu angajamentul ca platesc si pe urma imi recuperez bani de la aasociație. Cum pot face asta legal? Am dreptul sa cer asociatie si sa imi repare baia? Avand in vedere ca am infiltratii in tavan si mi s-a inmuiat rigipsul in anumite zone?, cine are datoria sa cheme instalator? Eu sau asociatia
?
Cel mai recent răspuns: Madalinmic , utilizator 08:29, 22 Iunie 2022
un proces poate sa dureze si 18 luni.

Depinde cine sustine cauza
Daca este persoana specializata care stapaneste procedura ,poate obtine hotarare judecatoreasca mult mai repede
Sigur ca da, persoana specializata care stapaneste procedura,
dar cum ramane cu termenele??, pentru ca termenele nu tin de persoana specializata.
Oricum, cred ca asta ar fi singura soluție. Ce trebuie sa specific in acel proces verbal? Sa nu ma trezesc ca platesc si pe urma asociatia nu imi da banii. Ori nu platesc cheltuielile pana ajung la suma respectiva?
Partea cu chematul instalatorului este problematica datorita faptului ca vecinii mei sunt fosti proiectanti si au pretentii ca lucrarea sa fie facuta dupa respectarea proiectului. Din acest motiv ma gandesc sa apelez la o firma specializata care sa imi ofere si factura.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai ce se specifica intr-un PV? Data si locul intocmirii, partile, obiectul PV, constatarile, termene. si alte aspecte. Si apoi, consemnati intelegerea/acordul partilor (care in mod normal nu face parte din PV, dar in cazul dvs se accepta,,, deci acordul care in fapt este o conventie, caci asta va intereseaza, conventia ..., adica cine plateste, cum si cand se face decontarea si aveti grija pe numele cui luati factura ca sa nu apara discutii ulterior. Obligatoriu sa luati factura, caci probabil ca, cu lucrarea facuta si fara factura, asociatia va trimite la plimbare (pe buna dreptate). Pentru siguranta, luati cu dvs, o persoana mai dezghetata, care stie sa citeasca si sa formuleze cateva cuvinte, nu este o asa mare provocare intocmirea unui PV.
Bafta multa si spor,
dar cum ramane cu termenele??, pentru ca termenele nu tin de persoana specializata.

Tocmai,daca persoana stapaneste procedura ,daca cunoaste variantele la dispozitie,are temeiuri legale la dispozitie sa solicite instantei de judecata solutionarea cu celeritate
Sa nu ma trezesc ca platesc si pe urma asociatia nu imi da banii.

Este de neinteles pretentia asociatiei de proprietari sa achitati dv c/v lucrare ,in conditiile in care asociatia de proprietari conform disp l nr 196/2018 are obligatia sa aibe cosntituit fond de reparatii aferent asigurare stare tehnica parte comuna condominiu
Ultima modificare: Duminică, 12 Septembrie 2021
ynocentta, utilizator

Alte discuții în legătură

Inlocuire teava scurgere sparta virginicadoinaoprea virginicadoinaoprea Va rog mult sa ma ajutati cu urmatoarea speta : in blocul nostru de P+4, exista o baie la et.4 care are alimentare si scurgere separate fata de restul bailor ... (vezi toată discuția)
Administratorul asociatiei refuza reparatie coloana ciresel ciresel buna dimineata! o intrebare,va rog. Din cauza apei firbinti,teava de la scurgere din bucatarie,s a indoit,s a scurtat si apoi a iesit din imbinare ,fix de ... (vezi toată discuția)
Cine plateste in cazul unei defecțiuni la coloana de apa ? Livingston Livingston Buna ziua ! Va prezint o situație : coloana de apa ( baie ) s-a fisurat , ( bănuim )între etajul 3 si 4. Cand propietarul de la Et. 4 folosește toaleta , ... (vezi toată discuția)