Buna seara! Am o inundație in baie de la o coloana de scurgere comuna, iar infiltratia apare de undeva dintre plafoane. Iar asociatia mi-a propus sa imi iau eu angajamentul ca platesc si pe urma imi recuperez bani de la aasociație. Cum pot face asta legal? Am dreptul sa cer asociatie si sa imi repare baia? Avand in vedere ca am infiltratii in tavan si mi s-a inmuiat rigipsul in anumite zone?, cine are datoria sa cheme instalator? Eu sau asociatia
?
Practic, nu aveti nicio certitudine ca problema/fisura tevii este intre etajul 5 si 6.
Poate fi intre 9 si 10 fisura,,,iar la dvs doar se infiltreaza pt ca se scurge cumva.,,
In opinia mea, problema cea mai mare nu este cine plateste medicamentele,
ci problema este, care este diagnosticul pacientului, adica de unde este buba.
In chestiunea asta, chiar ca aveti nevoie de ajutorul asociatiei pt a identifica sursa.
Ar trebui sa notificati asociatia, printr-un executor, sau prin avocat, URGENT, sa se implice in depistarea problemei.
Apa probabil ca se duce si catre subsol.. Sau poate ca nu. Ce ziceti? Poate fi asa cum va spun?
Asociatia am notificat-o si in scris si verbal. Cei de la 6 au venit, au tras apa la wc, la ei nu a curs deloc, iar la mine curge. Deci eu zic ca acolo undeva este problema. Doar ca nu raspund la telefoane si nu putem avea acces cu instalator la ei in apartament.
Da, ce sa va zic, este o situatie tragica pentru ca exista o urgenta in a se rezolva problema grava.
Juridic exista niste intrumente, hai sa spunem ... mai rapide, dar tot nu este de ajuns de repede. Dureaza.
Ar trebui sa se implice si asociatia, caci altel vor raspunde cu totii, si asociatia, si proprietarul de la 6. EU am zis sa faceti o notificare printr-un printr-un executor, sau prin avocat. Asa ati facut? Ca nu se intelege?
Daca NU, nu aveti decat sa stati cu ligheanul si sa demarati actiune in instanta, pe calea ordonantei, sau eventual sa opriti apa pe coloana aia cu WCul ceea ce nu este tocmai usor la un bloc turn. Si poate se sensibilizeaza careva.
BEN46
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Ce tot zăpăciți proprietarul că să facă el reparația , ba că Asociația . Proprietarul a sesizat in înscris cât și verbal despre avarie e treaba Asociației să rezolve scurgerea , fiind vorba de coloane principale accesul la reparație este interzis proprietarului sau amatorilor . S-ar putea să cădeți in capcana Asociației și să nu vă fie recunoscute reparațiile fiind vorba de părți comune unde Asociația investighează și plătește . In cazul in care Asociația nu remediază avaria i acționați in Instanță cerând daune materiale și morale .