avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... micsorare salar si concediu odihna neluat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

micsorare salar si concediu odihna neluat

buna, sunt angajat cu carte de munca pe perioada nedeterminata pe o functie de conducere la o S.A.
am fost instiintat ca mi s-a micsorat salarul la minim pe economie, urmand sa fiu remunerat pe baza de comisioane care nu se trec in cartea de munca.
intrebari:
1. aceasta micsorare se face printr-un act aditional pe care urmeaza sa-l semnez. ce se intampla daca refuz? si daca sunt dat afara in ce conditii sau cu ce litera mi se inchide cartea de munca? cum ma poate afecta acest refuz?
2. este posibil ca pe o functie de conducere sa fii platit salarul minim pe economie, care cat este concret acum? sau exista un nomenclator care prevede anumite praguri de salarizare?
3. aceasta micsoare vine automat cu o pozitie ierarhica inferioara celei pe care o detin in prezent?
4. daca nu semnez si demisionez sunt platit cu actualul salar si pe cele 15 zile de preaviz?
5. mai am zile de concediu de odihna ramase din anul trecut, intrucat au refuzat sa mi le dea, ce se intampla daca demisionez cu zilele ramase? le pierd sau trebuie sa mi le plateasca?
va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 11:38, 14 Ianuarie 2010
Si a scazut tot cu 3 luni :). Ceea ce stiti s-a aplicat pana la 31.12.2009
pakos a scris:

Si a scazut tot cu 3 luni :). Ceea ce stiti s-a aplicat pana la 31.12.2009

Multumesc, :stunned: Chiar nu am stiut
S-a renuntat la cele 3 luni in plus, asa cum s-a renuntat la facilitatile acordate firmelor in cazul somajului tehnic.
Termenul lor a expirat la 31.12.2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare functie alex44 alex44 Lucrez de 3 ani ca inginer intr-o firma (srl) cu mai mult de 100 angajati,dar care nu are contract colectiv de munca.acum cateva zile,pe 23,mi s-a pus in fata ... (vezi toată discuția)
La societatile comerciale cu capital privat ar trebui se existe o grila de salarizare? MIRELA35 MIRELA35 Buna ziua. Va rog,sa ma ajutati.Societatea unde lucrez nu are CCM (DESI ARE 45 ANGAJATI).Salariile se negociaza individual.Se respecta partial ... (vezi toată discuția)
Adresa/adeverinta somaj sadaka sadaka buna, am angajat un vnit din somaj ......va rig sa imi spuneti ce acte trebuie sa fac pentru a anunta la somaj ca este angajat din nou. multumesc#-o (vezi toată discuția)