avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Am achiziționat un apartament în 2011 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Am achiziționat un apartament în 2011 (eram divortata), ...

Bună ziua.
Am achiziționat un apartament în 2011 (eram divortata), m-am căsătorit în 2020 și în 2021 am rambursat creditul integral. Rambursarea creditului s-a făcut doar din fonduri proprii, prin banca.
Peste ani si ani, când eu nu voi mai fi, soțul meu va avea vreun drept asupra apartamentului? (el nu a contribuit cu nimic la plata creditului sau la vreo renovare)
Vreau sa ma asigur ca băiatul meu va avea 100% drepturi asupra apartamentulului. Dacă este nevoie, voi face și un testament.
Nu voi mai avea alți copii.
Mulțumesc!
Cristina
Buna seara ,

Poate fi semnat un contract de intretinere, si, cata vreme este realizata obligatia de intretinere, acesta nu poate fi desfiintat.


Aspectele juridice legate de incheierea unui contract sunt analizate de catre un avocat, intr-o ora de consultanta.

Contractul de intretinere poate fi definit ca fiind un contract in baza caruia, o persoana, numita intretinator, se obliga fata de o alta persoana, numita intretinut, sa ii presteze intretinere lunara pe o perioada nelimitata in timp ( pana la decesul intretinutului) sau pe o perioada limitata in timp ( conform intelegerii celor doua parti contractante).

In schimbul intretinerii, intretinatorul primeste de la intretinut un bun mobil sau un bun imobil sau chiar o suma de bani .
Contractul are un caracter oneros, fiecare dintre cele doua parti avand un avantaj , un folos material ( intretinutul primeste ingrijirea de care are nevoie , iar intretinatorul primeste bunul mobil sau imobil sau suma de bani stabilita).
Necunoscandu –se intinderea obligatiilor ambelor parti ( decat in cazul in care intretinerea se acorda pe o anumita perioada prestabilita de timp), contractul are un caracter aleatoriu.
De asemenea, obligatiile fiind reciproce, contractul face parte din categoria celor bilaterale.
In baza contractului de intretinere, se transmite proprietatea bunului din patrimoniul intretinutului, in patrimoniul intretinatorului.
Contractul are caracter intuitu personae ; obligatia de intretinere nu se va transmite.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2022
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune anonimiu anonimiu Suntem un cuplu la a doua casatorie fiecare, avand cate un copil major din prima casatorie.Ne-am casatorit in 2010. Eu aveam inainte de casatorie un ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala marian1969tm marian1969tm buna ziua,as dori sa stiu daca pot face un testament cu uzufruct viager doar pentru un singur copil la o proprietate (casa construita de mine) personala.Acest ... (vezi toată discuția)