avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legal sau ilegal?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legal sau ilegal?

pina acum doi ani, in cadrul asociatiei noastre aveam ca angajati presedintele, administratorul (atestat pe banii asociatiei) si femeia de serviciu. in urma demisiei fostului presedinte, la masinatiunile si presiunile administratoarei (divortata, proprietara al unui apartament in asociatie) si unui membru al comitetului executiv (barbat insurat), s-au facut alegeri, respectivul fiind ales presedinte.
la revelionul 2008-2009, in urma unei certe puternice intre cei doi (deveniti amanti inca dinainte de numirea in functie), a fost chemata chiar si politia pentru aplanarea conflictului. in urma acestei noptide pomina, administratoarea si-a inaintat demisia, a predat actele si a si plecat din tara, pentru a putea scapa de rusinea vecinilor si de neobrazarea presedintelui.
dupa aceasta demisie a fost angajata o PFA (persoana fizica autorizata, pe care nu am regasit-o deloc la Registrul comertului) pentru calculul intretinerii si s-a solicitat gasirea unei persoane care sa fie angajata pe post de casier. cum nimeni nu a dorit sa colaboreze cu un asemenea specimen, comitetul executiv (marioneta presedintelui) a decis angajarea sotiei acestuia pe acest post
ulterior aceasta PFA, in urma incercarii presedintelui de a-i impune anumite ilegalitati, a solicitat rezilierea contractului (daca s-a facut intr-adevar pe baza acestui document), comitetul angajind apoi o firma care face calculul intretinerii.
ESTE LEGAL SAU ILEGAL ca asociatia sa functioneze in asemenea conditii, dat fiind faptul ca banii asociatiei sint pe mina familiei (el are drept de semnatura, ea incaseaza banii) iar controlul este facut de un cenzor in afara asociatiei pe catre nu-l cunoaste decit presedintele (poate chiar si comitetul executiv), firma ocupindu-se NUMAI de calculul intretinerii ?
intre timp s-au mai facut niste modernizari (zugravirea scarii, schimbarea tubulaturii de la ghena de gunoi, instalatie video), lucrari care nu au fost vizate de un administrator autorizat, ci de catre presedintele in cauza, tot el platind firmele pentru lucrarile prestate, numai el stie cum.

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:43, 16 Ianuarie 2010
carol_lorac a scris:

PS sa-mi fie iertata urmatoarea replica, dar este doar o constatare .... aveti aceeasi atitudine ca si presedintele asociatiei noastre ... cind este ceva ce nu convine, incercati sa denaturati sensul celor scrise si sa abateti discutia catre o alta cale, mai convenabila, pentru a se uita problema initiala. din pacate :(

Eu am comentat chiar ceea ce ati spus dv, citandu-va, dar vedeti ca aici ne-ati prezentat doar o mica mostra de felul cum dv incercati sa atacati o persoana. Acum mi-ati spus-o mie dar recititi-va mesajele si o sa gasiti foarte multe in care ati trecut de la subiectul discutat la consideratii critice la adresa celor cu care dialogam aici.
Revin cu rugamintea sa va referiti la problemele ridicate si nu la persoanele care discuta problemele.
Fiecare avem greselile noastre si nimeni nu e perfect. De aceea avem nevoie unii de altii, sa ne completam. Dovada este chiar necazurile dv pe care le-ati expus aici. Le-ati prezentat aici pentru ca aveti nevoie de ajutorul nostru si aveti incredere in persoanele de pe acest forum.
Nu cred ca e corect sa cerem ajutorul semenilor, sa primm ajutorul acestora, iar daca acest ajutor nu se ridica la nivelul asteptarilor noastre, sa ne suparam pe cei care ne dau o mana de ajutor.
Va doresc sa aveti numai ganduri bune!
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Ianuarie 2010
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul functii in asociatie de proprietari asociatiaproprietarilor5d asociatiaproprietarilor5d vrem sa desfiintam functia de administrator contabil si casier - detinuta pana in prezent de 1 singura persoana, Contabilitatea o vom incredinta unei firme ... (vezi toată discuția)
Atributiuni presedinte Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu O asociatie de proprietari are hotararea adunarii generale de a pune presedintele sa se ocupe de toate problemele administrative, cu exceptia partii de ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii emylyat emylyat Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari : presedintele asociatiei de proprietari , cu mai mult de 500 de persoane in condominiu , poate indeplini si ... (vezi toată discuția)