avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
:)) Am si eu o problema asemanatoare, insa pe invers. Am divortat si fostul sot nu a aplatit un timp nici un leu, iar de vreo citeva luni a inceput sa plateasca cei 50 de lei stabilit prin hot de divort in 2003. Acum i-am facut proces pt majorarea pensiei. Dumneata te plingi ca ti-ar lua fosta sotie o suma mare pentru intretinerea copilului, dar dincolo de diferendele care au dus la divort, chiar nu va pasa daca copilul dv. va avea ce minca, va avea haine, rechizite, daca nu ar ajunge in vreo situatie in care sa doarma inghesuit printr-o camera a unei matusi... Eu cred ca ar fi normal sa va ginditi mai intii la binele minorului, care are nevoie de dv in continuare sa-i fiti alaturi, sa-l sprijiniti material, afectiv, din toate punctele de vedere. De ce nu puneti problema sa stabili un program de vizitare cit mai avantajos pentru dumneavoastra. Ca pensie aliemntara oricum veti plati! Asta nu se discuta. Copilul ala trebuie sa traiasca si sa faca scoala. Asta e! Dar, am o curiozitate, ca tot nu stim cine cu cine vorbeste. Care este motivul invocat la divort?:D
Attic, pentru ce ai nevoie de textul de lege?...
Nu exista text de lege, acest fapt reiese din mai multe texte carora li se aplica principii de drept... Avem Codul familiei, o decizie a tribunalului suprem, legea pensiilor parca...
Daca imi spui la ce iti trebuie, ca, sincer, nu inteleg... le caut sa ti le scriu... Dar daca vrei numai sa intelegi tu, asta inseamna ca trebuie si explicatii, macar vreo juma' de pagina... ceea ce e o opinie juridica in toata regula. #-o
.Buna ziua ! As avea si eu o nelamurire in legatura cu stabilirea pensiei de intretinere ! Am observat in jurisprudenta ca se stabileste de obicei o cota de 25% insa reglementarile in domeniu sunt interpretabile ! Problema este urmatoarea : debitorul este cadru militar si are un venit structurat din solda de baza care este aprox 12-14 mil lei vechi si sporuri care ii duc venitul undeva in jurul a 30 de mil net ! Aceasta cota de 25% se stabileste din venitul total cu sporuri..????
Da, pensia alimentara este stabilita in functie de cuantumul veniturilor totale (salariul de incadrare + sporuri).
deci sporurile sunt considerate venituri cu caracter permanent alaturi de solda de baza...??

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)