avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
~ Conținut șters la cerere ~
Venitul net lunar este diferenta intre salariul brut ( salariul de incadrare la care se adauga sporurile la salariu) si contributiile angajatului la CAS, fondul de sanatate, fondul de somaj si impozitul pe salariu.

Venitul Net = salariul de incadrare + salariul de incadrare x spor de vechime + salariul de incadrare x sporul de toxicitate - contributie angajat somaj (0,5 %) - contributie angajat CAS (9,5 %)- contributie angajat CASS (6,5 %) - impozit pe venit (16%)

Daca pensia alimentara este calculata la acest venit net, atunci este bine.
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
~ Conținut șters la cerere ~
gindestete ca daca acei parintii ai tai ar fi fost impreuna nu ai fi beneficiat nici macar de 50% din banoo astia ptr buzunarul tau
mi se pare normal ca din banii pe care celalalt parinte cu care stai sa se foloseasca de ei si sa achite datoriile de intretinere mincare etc
sa cred ca ptr u despartirea parintilor te face sa te bucuri ptr banii primiti?
firica draga... unde scrie omul ca banii aia ii baga el in buzunar?
Si de unde tragi concluzia ca se bucura pentru banii primiti?
De unde stii ca omul nu ar prefera sa aiba un suflet intreg decat pensie de intretinere?
De unde atatea concluzii? :O
Si nu se stie cati bani i-ar fi dat, de buzunar, parintii, daca ar fi fost inca impreuna... :-/

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)