avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
Sunt absolut de acord cu tine, Elis... Doar ca instanta nu ar trebui sa acorde, in acest caz, cheltuieli de judecata... Daca un om vrea sa fie sigur, ar trebui sa mearga si sa ceara acest lucru.
E vorba despre diligenta, lucru pe care omul, in sistemul romanesc de drept si in altele civilizate, trebuie s-o depuna mereu, altfel risca sa nu-i fie luate in considerare niste drepturi.
Nu poti sti niciodata ca partea adversa nu va arata vreo scrisorica, vreun SMS sau vreun martor nu va declara ca a incercat intelegerea cu privire la pensie pe cale amiabila, lucru care poate fi asimilat cu punerea in intarziere. Si atunci... pa-pa!
Asta vreau sa spun.
Nu vad unde exact ati considerat ca am fost rea, v-am prezentat strict modul in care functioneaza sistemul juridic romanesc, modul in care se pot intampla lucrurile, faptul ca exista riscuri.
Cat ii plateati inainte sa va dea in judecata? Aceeasi pensie pe care o obtine prin aceasta actiune? Daca nu, daca ea vrea cheltuieli, are posibilitatea sa demonstreze ca sunteti de rea credinta si ca a fost fortata sa faca aceste cheltuieli cu dosarul...
Sigur, se poate sa nu se intample, dar nu se poate sti.
De aceea v-am spus ca ar fi bine sa trimiteti un inscris in acest sens. Atata tot. Ce e asa de greu o scrisorica recomandata? Daca dv. nu faceti efort sa va aparati drepturile, de ce sa va bazati ca altii vor face eforturi pentru dv.?
Eu cred sincer ca fiecare trebuie sa-si apere drepturile, indiferent ca instanta i le apara din oficiu sau nu. Si aceasta gandirre exista peste tot in lume.
Nu am vrut deloc sa fiu rea, stiu doar ce se poate intampla.
poate ca aveti dreptate dar acum este tirziu.pentru a intretine acest copil este nevoie de multa munca nu ma intelege-ti gresit o fac din tot sufletul dar instantele ar trebui sa inteleaga ca nu putem lipsi de la locul de munca de cite ori avem chef.apropo inainte ii plateam 60 lei oficial[pensie stabilita de lege] si 700 lei pe alte necesitati dar nu mai are importanta
Legea va invoieste pentru dosar... Adica judecatorii se bazeaza ca legea va da dreptul sa va invoiti, sa lipsiti si daca nu vrea angajatorul... :D Se dau si acte in acest sens de catre presedintele completului, la cerere...

Apoi, nu trebuie sa mergeti personal, puteti afla de la partea adversa, puteti angaja aparator, trimite o ruda mandatar... Sau puteati merge de la primul termen cu adeverinta de la munca si... se termina atunci!

Dar nu inteleg de ce e prea tarziu pentru o scrisoare recomandata, caci despre asta e vorba, s-a incheiat dosarul?
AVLIL, din spusele doamnei pe 25 februarie a avut loc procesul :)
Un termen al sau... ok, am vazut asta. Ce relevanta are? Odata ce nu stim daca s-a terminat etc...
Oricum, poate face recurs pentru cheltuieli, daca e cazul...

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)