avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
Am si eu o problema:sotul meu a mai fost casatorit si are o fetita de 12 ani.La divort s-a hot pensia alimentara de 200 lei,iar acum cateva luni fosta i-a cerut 350 lei iar sotul meu a acceptat.As dori sa stiu daca fosta ii poate cere sotului procent din dividende in cazul in care acestea vor exista.Mentionez ca in urma casatoriei el i-a facut o casa iar noi acum stam in casa parintilor lui.Urmeaza sa avem un copil peste 3 luni si vreau sa stiu daca intr-adevar fosta poate cere procent si din alte venituri decat salariu.
Multumesc anticipat...
Daca sunt venituri cu caracter permanent , da.
Daca are si salariu, va puteti opune... Credeti ca daca un afacerist gen Tiriac, adica venituri foarte mari, are de dat pensie alimentara, va plati un sfert din dividende?
Ea poate sa ceara, dar puteti cere stabilirea unei sume fixe, o suma care sa multumeasca toate partile.
Casa nu are nicio legatura cu intretinerea copilului. Dar... daca el poate demonstra la partaj ca e a lui, poate lasa pe fost in casa si sa spuna in fata instantei ca acorda si intretinere in natura... adica locuinta.
Asta si chestiunea cu cel de-al doilea copil...
Dar nu va ganditi inainte...
AVLIL a scris:

Daca are si salariu, va puteti opune... Credeti ca daca un afacerist gen Tiriac, adica venituri foarte mari, are de dat pensie alimentara, va plati un sfert din dividende?
Ea poate sa ceara, dar puteti cere stabilirea unei sume fixe, o suma care sa multumeasca toate partile.
Casa nu are nicio legatura cu intretinerea copilului. Dar... daca el poate demonstra la partaj ca e a lui, poate lasa pe fost in casa si sa spuna in fata instantei ca acorda si intretinere in natura... adica locuinta.
Asta si chestiunea cu cel de-al doilea copil...
Dar nu va ganditi inainte...
ajutor....poate sa imi spuna si mie cineva daca mai trebuie sa platesc cheltuieli de judecata in cazul unui proces de majorare a pensiei de intretinere mentionez ca am fost de acord cu majorarea si am depus o intimpinare la judecatorie la care am atasat o adeverinta cu veniturile pe care le am

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)