Nu are nimic de a face ca sunt consilier si nu avocat.........#-o Sau poate avocatii sunt mai deasupra consilierilor ? #-o ....... nu vreau sa fac o discutie inoportuna pe acest subiect.
Am avut de-a face cu avocatura, imediat dupa ce am terminat facultatea.
Cum se poate dovedi ca lucrezi legal? La noi se dovedeste prin contractul individual de munca incheiat si inregistrat la ITM. Bineinteles ca si in afara se incheie un astfel de act. Daca obtii o copie dupa un astfel de act poti dovedi ca lucreaza.
Te pot contrazice la ce ai spus tu in legatura cu "dar in legislatia procedurala romana se accepta informatia martorului din orice sursa". Sorei mele i s-a spus la proces ca se accepta numai inscrisuri doveditoare, nu martori cand a vrut sa propuna martori care stia ca fostul meu cumnat lucreaza in strainatate ....inclusiv avocatul lui a solicitat sa se aduca inscrisuri si sa se respinga proba cu martori.
Daca s-ar fi acceptat proba cu martori se putea dovedi doar faptul ca lucreaza. Dar veniturile lui cum se puteau dovedi? Martorii puteau sa spuna ca are un anumit venit, dar in realitatea acest venit sa fie mai mare sau mai mic.
Termenul acordat era de 6 luni....:)
1. Are de-a face, caci vorbeam despre experienta practica a ta si a mea, iar experienta unui consilier juridic esensibil diferita de a unui avocat. Astfel, un consilier are mult mai rar de-a face cu ascultari de martori in instante. Cazurile de instanta ale unui consilier sunt demonstrate, cel mai adesea, cu acte.
2. Ai insinuat cu mesajul anterior ca as face discriminari si mai mult, ca as avea prejudecati, referitor la unii oameni, in functie de profesia lor. Gresit, as fi vrut sa cred ca mi-ai mai citit cate un mesaj-doua de pe acest forum, ti-ai fi dat seama! Am intalnit consilier juridic ce a dat cu mine de toti peretii. Si cu vreo doi colegi... Si cu sefa mea...
Avea vreo cativa anisori de practica, lucra la Bancpost in Vitan, intarzia mereu la munca... dar s-a uitat 15 minute pe actele noastre si ne-a spus mai multe decat stiam noi de le cercetasem pe toate fetele 3 zile!!!
3. Surorii tale i s-a spus ca poate dovedi venitul sotului numai cu acte. Elementar, stii de ce? Ca probabil domnul respectiv facea mai mult de 250 de lei pe luna, astfel ca orice suma de bani mai mare de 250 de lei, conform cod civil, se dovedeste cu acte si nu cu martori. Ideea e sa arati in instanta ca omul munceste undeva, o chestiune de fapt care poate fi aratata si cu martori. Care pot cunoaste faptele expuse in instanta din orice sursa.
Deci... si instanta si avocatul au judecat perfect corect si in acord cu ceea ce spuneam mai devreme: nu se poate dovedi venitul unui om care lucreaza la negru!!! Decat foarte greu, exagerat de greu!!!
4. Si eu am avut de-a face cu munca de consilier juridic dupa facultate, inainte de avocatura. Mi s-a parut foarte grea si statica. Dep[inde de gust si stil, nu inseamna ca una e mai buna sau mai rea, mai desteapta sau mai proasta. Vezi parerea mea despre avocati.
pt AVLIL
1. Nu pun la indoiala experienta ta, cat si pe a mea....... am o experienta in domeniu de aproape 10 ani ...... numai ca mie nu mi-a placut avocatura de aceea am renuntat la ea......nu ca nu m-as descurca, dar justitia romana este OARBA.....dreptatea se face cum se face in unele cazuri
2. Nu am insinuat nimic ....... iti pot dasunt multe cazuri in care un avocat a jignit un consilier in instanta
Si, adept al dreptatii neoarbe, te-ai gandit tu ca, daca altii au injurat colegi de-ai tai prin instante, sa tragi si in mine, numai pentru ca sunt avocat, fara sa-ti amintesti, pe moment, ca detest multi membri ai profesiei din care fac parte... :)):)) Bravos!
Mersi frumos...
Nu nu ai insinuat, ai cam spus direct. ;)
Din pacate, as dori sa-mi demonstreze o persoana ca e capabila, de exemplu daca mai comentati si tu mai la obiect chestiunile cu demonstratul, cu martorul...
Apropo, OARBA ala nu a fost tocmai bine ales, justitia ar trebui sa fie oarba, ar fi unul dintre atributele care ar face-o mai buna... din pacate, nu e.
offtopic
Nu cred ca te-am jignit vreodata....iti reamintesc doar ce am scris "Nu are nimic de a face ca sunt consilier si nu avocat......... Sau poate avocatii sunt mai deasupra consilierilor ? ....... nu vreau sa fac o discutie inoportuna pe acest subiect."
Cunosc foarte bine cum se procedeaza in fata instantei.
In cazul sorei mele, instanta nici macar nu a acceptat proba cu martori prin care sa se demonstreze ca fostul ei sot lucreaza in afara, a spus ca trebuie sa depuna inscrisuri prin care sa se demonstreze venitul. sunt doua chestiuni diferite ......1. a proba faptul ca lucreaza si asa cum tu ai sustinut putea fi probat prin martori, ceea ce instanta (jud. Targoviste) nu a acceptat proba cu martori si 2. a dovedi ce venit are fostul sot , fapt care se face prin inscrisuri.