avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
Daca ar fi citit foarte bine raspunsurile la ce probleme le-a pus pe topic, ar fi vazut ca :
1. Prin hotararea instantei i se acorda dreptul la vizita sau se poate incredinta copilul.
2.. In cazul in care s-a pus problema recunoasterii copilului in fata instantei de judecata, atunci instanta pe baza probelor administrate va stabili daca copilul este sau nu al lui. El se poate apara spunand ca nu este al lui.
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
va multumesc tuturor ca a ti participat la aceasta discutie.eu stiu ca este copilul meu si nu s-a pus problema in trecut s-o recunosc ca fiind fata mea .singura mea rugaminte la adresa voastra era sa-mi spuneti daca este vreo "portita" sa nu recunosc ACUM copilul ca asa doreste fosta 'doamna"si DA conteaza si daca mama lucreza pentru ca 4 ani si 6 luni am intretinut copilul cu lemne pentru toata iarna, mancare pentru toata familia ei imbracaminte pentru ea, bijuterii si incaltaminte - toate NEVOILE COPILUL? sa fim seriosi oameni buni dar in cazul de fata orice femeia ar putea ramane insarcinata de dragul banilor oamenilor bogati.in ultimele luni i-am dat 5 mil.si i-am cumparat copilului ce am crezut ca are nevoie.: cizmulite, imbracaminte, fructe etc.si nu a fost bine deoarece mama copilului nu avea CASH sa-si cumpere ce avea ea nevoie . iar voi judecati prea aspru.dar va inteleg . noroc in toate si sa castigati toate procesele cinstit
Eu consider ca ti s-a raspuns la intrebarea pe care ai pus-o pe acest topic...... Iti mai spun inca odata daca in fata instantei se va pune problema daca este sau nu al tau copilul singura ta portita este sa spui ca NU, dar instanta pe baza probelor care se vor administra va da decizia finala daca este sau nu.
Alta portita eu nu vad sa ai .... poate ceilalti colegi ai mei vad o asemenea portita #-o
Domnule, portitele juridice sunt chestiuni care sunt folosite in filmele americane pentru a fi mai interesante... In practica, atat in dreptul nostru cat si in altele, mai civilizate, se tinde a se stabili, juridic, situatia de fapt. Si se protejeaza, pe cat posibil, drepturile celui care nu se poate apara singur. In cazul de fata, copilul.
Puteti cere incredintarea minorei daca familie din partea mamei nu are surse de venit corespunzatoare pentru a o intretine... Dar nu stiu daca ar fi tocmai bine pentru miocuta...
Acum spuneti ca nu s-a pus problema sa o recunoasteti, inainte spuneati ca nu au vrut... #-o
Pot fi facute diverse lucruri pentru a evita sa ajungeti intr-o situatie juridica sau alta, insa pentru asta ar trebui sa va interesati din timp, sa fi mers la un avocat inca de acum 4-5 ani...
Niciun medic nu poate intoarce boala pentru ca pacientul a venit prea tarziu... La fel si noi. :D
Mult succes si un copil fericit!
nicol_and1 a scris:
am intretinut copilul cu lemne pentru toata iarna, mancare pentru toata familia ei imbracaminte pentru ea, bijuterii si incaltaminte - toate NEVOILE COPILUL? sa fim seriosi oameni buni dar in cazul de fata orice femeia ar putea ramane insarcinata de dragul banilor oamenilor bogati.in ultimele luni i-am dat 5 mil.si i-am cumparat copilului ce am crezut ca are nevoie.: cizmulite, imbracaminte, fructe etc.si nu a fost bine deoarece mama copilului nu avea CASH sa-si cumpere ce avea ea nevoie . iar voi judecati prea aspru.dar va inteleg . noroc in toate si sa castigati toate procesele cinstit

:O Da' ce legatura ai tu cu mama? ca sincer nu inteleg... pentru ce i-ai dat bani pentru ea? cum poti sa spui "i-am dat de bunavoie, da' nu mi-a placut"?

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)