avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
Actiunea de stabilirea paternitatii se poate introduce in termen de un an de la nasterea copilului de regula. Potrivil Legii 288/2007, actiunea apartinand copilului nu se mai prescrie in timpul vietii acestuia.
Poti sa imi explici ce legatura are asta cu ce discutam noi inainte? Ca uneori se poate, alteori nu se poate ajunge la testul ADN.
Dovada paternitatii se face prin orice mijloc de proba. Un rol deosebit in stabilirea paternitatii il reprezinta expertiza medico-judiciara, care, desi ca proba pozitiva, are caracter relativ, ca proba negativa, are caracter absolut – dand in acest fel un raspuns categoric, in sensul ca cel adus in fata justitiei nu este tatal copilului.
Nu toate testele ADN de paternitate sunt la fel. Exista diferente semnificative in ce priveste acuratetea si gradul de concludenta al testelor ADN de paternitate.
Cand un barbat este testat in calitate de prezumptiv tata biologic si caracteristicile din profilul sau ADN nu corespund cu acele caracteristici paternale din profilul ADN al copilului, respectivul barbat este exclus de la paternitate. Concluzia de excludere este absoluta, de 100% .
Daca un barbat este testat in calitate de prezumptiv tata biologic si caracteristicile din profilul sau ADN corespund cu acele caracteristici paternale din profilul ADN al copilului, respectivul barbat poate fi tatal biologic. O concluzie de confirmare a paternitatii se formuleaza intotdeauna prin calcularea unei probabilitati de paternitate care poate atinge valori de peste 99%.
Si... repet: ce legatura are asta cu procedura civila despre care discutam? Ca, avand in vedere procedura civila, exceptia tardivitatii etc., se poate, uneori, sa nu se ajunga la efectuarea testului ADN. Ce legatura e intre asta si procentul in care cineva e tata ori ba?

:O#-o:O
problema este in felul urmator: mama copilului nu a fost de acor sa treaca copilul pe numele , chiar daca noi am stat impreuna, pe motivul ca nu vroia numele meu pe certificatul fetei. ea isi dorea impreuna cu familia ei sa preiau numele lor odata cu casatoria mea cu ea . eu nu am fost de acord cu acest lucru . noi ne-am despartit in septembrie 2007, in decembrie eu m-am casatorit , ea a flat si drept urmare doreste un venit sigur lunar tinand cont ca ea nu lucreaza.eu sunt constient ca copilul este al meu,dar nu vreau sa recunosc acest lucru pentru ca timp de 4 ani si 6 luni nu a dorit acest lucru . intrebare sunt obligat sau nu sa recunosc copilul si sa-i acord pensie alimentara?in urma convietuirii cu ea eu am ramas sa platesc 2 imprumuri la banci iar ea se bucura de acele bunuri.eu am vreun drept la acele bunuri pentru ca tot le platesc.???

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)