avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
Va rog!!!!!:(
nicol_and1 a scris:

nu am fost lasat sa-l recunosc atunci cand s-a nascut ,

Si acum? Cum ai vrea: da ori ba?
Poate ca te-ai simtit usurat cand ti-a spus ca nu vrea sa fii tatal copilului ei, poate ca te-a intimidat la momentul respectiv, dar recunoasterea unui copil nu poate fi impiedicata de nimeni.
nu, nu vreau acum!!! atunci nu am fost lasat , s-a dus mama fetei cu care eram si a declarat-o pe numele ei . eu m-am casatorit! ea a aflat ca sunt bine, nu lucreaza, eu din cand in cand ii mai duceam bani iar acum vrea totul !eu ce pot face?
nicol_and1 a scris:
atunci nu am fost lasat , s-a dus mama fetei cu care eram si a declarat-o pe numele ei .

Fa-ma si pe mine sa inteleg, cum "nu ai fost lasat"? E foarte impersonala exprimarea ta, cine te-a impiedicat?

Si as mai vrea sa inteleg ceva: credeai cumva ca daca nu recunosti atunci copilul, ai scapat si pe viitor nu mai e copilul tau (juridic vorbind)?

Asa cum ea nu te putea impiedica atunci sa recunosti copilul, tot asa tu acum nu o poti opri din a cere stabilirea paternitatii in instanta. Gandeste-te bine, daca pierzi vei suporta si cheluielile de judecata, iar daca cere test ADN, nu e tocmai ieftin! Ar trebui sa ai in vizor interesul copilului, care pana la urma e al tau, indiferent de mama.

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)