avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
Am varsta de 17 ani si 6 luni fac 18 in martie m am inscris la particular cls xi,a, Tatal meu este obligat dupa varsta de 18 ani sa mai imi trimita pensie??? odata ce sunt elev a xi a la particular,,multumesc astept raspuns...
Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2007
jOHNNYD4YOU, utilizator
La 18 ani inceteaza plata pensiei pe care o ai acum.
Motivat de continuarea studiilor trebuie sa soliciti pensia. (sau poate tata vrea sa plateasca in continuare de buna voie, mai stii).

Nu conteaza daca scoala e publica sau privata. Trebuie sa fie o forma de invatamant organizata potrivit legi.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2007
romascanu, moderator
Si ce te plingi?????Nu poti trai din cei 75 la suta ramasi???
numele meu este mihaela, am un copil in varsta de 1 an, sunt necasatorita, iar copilul a aparut in urma unei relatii de 6 ani. In momentul in care mi-am instiintat prietenul ca sunt insarcinata acesta a rupt relatia si mi-a spus ca nu-si doreste copilul. Dupa nasterea fetitei acesta a promis ca va plati o pensie alimentara in valoare de 100 de euro pe luna (el este necasatorit si lucreaaza cu contract de munca in Italia; copilul este recunoscut). A trecut un an, timp in care a pltit doar 300 de euro si i-a facut cadou un premergator, un tarc si o masuta. Intentionez sa-l dau in judecata pt stabilirea unei pensii alimentare care sa fie obligat sa o plateasca. Ce ma sfatuiti? Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2007
ladymihu, utilizator

Am o problema , la care sper ca dvs imi puteti raspunde. Sunt casatorita cu un barbat care are o fiica din prima casatorie , care are 22 ani urmand cursurile unei facultati cu frecventa redusa ,am platit pensie alimentara pana la 18 ani in urma unei hatarari judecatoresti in cuantum de 180 lei dupa care pana la data de astazi timp de patru ani am platit pensie de intretinere de 300 lei de comun acord ( fara o hotarare judecatoreasca) . Astazi fata sotului solicita majorarea pensiei fara hot.jud. la 400 lei. Intrebarea mea este , pana cand trebuie sa platesc pensie de intretinere , in ce conditii , cursurile facultatii trebuie sa fie la zi sau nu conteaza ,si in ce cuantum?Mentionez ca fosta sotie a sotului este recasatorita .:)


Multumesc anticipat!
__________________________________________________

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)