avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
cu alte cuvinte, prozaic cuvantand, eu imi bag %*&$ la orice ora, cand am chef iar tu, muiere inapoiata, vezi de ai grija sa nu cumva sa imi torni vreun plod, sa fii atenta, sa cronometrezi, sa fii cu ochii in patru, sa nu care cumva sa iti pierzi concentrarea, sa nu cumva sa te misti in vreun fel sa se sparga caciulita, sa veghezi si sa ma anunti cand tre sa-l evacuez pe dl. tirbuson imbarligat :))....ca io bani de pensie de intretinere nu am B-)....ai hauzit?
imi place acasta atitudine....... de ce sa dau bani? l-a facu sa-l cresca......// d-nilor singura nu merge..... e adevarat sunt de condamant si acele d-ne care cred ca cu un copil obligi pe cineva la ceva......eventual sa se casatoreasca...... au cam trecut timpurile.... dar copilul nu are nici o vina nici macar nu a solicitat sa fie conceput..... asa ca amele parti beligerante puneti banii jos si cresteti copilul, luptati pentru incredintarea minorului daca nu aveti chef sa platiti partii adverese daca asa considerati;)
Bravo, lara, subscriu. Domnilor, daca nu vreti copii, protejati-va! Chestiunea cu Las' ca am eu grija! este o conceptie la fel de veche ca si cea cu Un copil uneste 2 oameni! Nimeni nu are grija de mine mai mult ca mine insami!!!
Buna,

dupa cum vedeti timpul a cam trecut procesul s-a incheiat. Sunt recunoscator justitiei ca de data asta nu a fost oarba si a realizat ca oferta mea este mai mult decat realista si i-a dat aprobare.

multumesc tuturor care mi-am dat un raspuns.

followme
Sa inteleg din ceea ce a scris "followme" ca, in procesului de divort , se poate propune de catre parat o suma de bani pentru pensia alimentara pe care sa o aprobe instanta?

Daca 25% din venituri inseamna 2000RON, sa zicem, atunci paratul poate propune instantei 1500RON? ( in varianta in care copilul inca e la varsta la care nu are mari necesitati)?

Deci, paratul poate propune o anumita suma (chiar daca e mai mica de 25% dar e cu mult peste media salariului mediu net din Romania)?

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)