avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
Stiu si eu un astfel de caz in care, copilul de numai 3 ani, va primi o pensie alimentara de 2800RON. Si chiar ma intrebam: oare chiar nu se poate obtine o pensie alimentara mai mica?

Ce probe ar trebui aduse in instanta?
Credeti ca daca avocatul ar sustine ca copilul este prea mic, ca ii este suficient 15-20% din venit, judecatorul ar hotari o pensie alimentara mai mica?


Din cazurile pe care le-ati avut sau le stiti, s-a hotarat vreodata o pensie alimentara mai mica de25%?

Citeam aici la cineva ca totusi, un credit luat in timpul divortului nu este un motiv suficient.

Sincer, oarecum il compatimesc pe bietul om ca isi va da o mare parte din bani fostei neveste. Si cine stie cum se va folosi ea de acesti bani.
Asta e,omul cat traieste invata. Macar daca am invata din greselile altora. :)
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2007
Amalia_E, utilizator
Dom'le, sunteti pe bune?
Banii nu se duc la nevasta, se duc la copil. Dc nu vroia sa plateasca, trebuia sa se lupte sa-l ia.
Si daca acel copil avea haine doar de la kids etc., e normal ca divortul sa-i influienteze viata incat sa poarte haine din piata? Eu spun ca nu si asta e si spiritul legii. Iar daca fosta nu gestioneaza banii in interesul copilului, atunci probati acest lucru in instanta.
Nu e cazul meu, dupa cum ati vazut. Asa gandea omul, ma intreba si pe mine daca nu stiu ce-ar putea sa faca pentru a nu da atat de multi bani . Mai are un pic pana la urmatoarea infatisare, din cate am inteles. Si eu voiam numai un sfat juridic, de la avocati care au avut aceste cazuri, sa stiu sa ii zic ceva concret.:)

Pe de o parte ii dau dreptate omului, ca deh, nu o sa manance si o sa se imbrace copilul acela cu 2800Ron. Pe de alta parte, va dau si dumneavoastra dreptate ca doar copilul acela merita macar atat.

Macar eu suflu usurata ca nu sunt intr-o asemenea situatie si nici nu voi fi vreodata sper. Si sper ca langa copiii pe care ii voi avea, sa am un tata si nu banii lui.
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2007
Amalia_E, utilizator
Felicitari pentru gandire.
si eu am in rom doi copii(locuiesc in sua.).cu doau femei diferite ..cu prima nici macar nu am stiu ca este insarcinata pana in 5 luni a facut tot posibilul sa ramana insarcinata,sa se marite cu mine..a si fost cateva luni dar comportamentul ei m-a facut sa divortez cu a doua....mai bine nu mai zic si cineva avea dreptate omul cat traieste invata...si eu le trimit cate 100-150 pe luna la amndoi...nu imi permit mai mult...acum sunt recasatorit si mai rar femei ca actuala mea sotie(le doresc tuturor barbatilor care sunt in aceeasi situatie ca mine sa-si gaseaca sotii ca actuala )iar femeilor ...nu incercati sa va lipiti de un barbat cu un copil...mai ales la momomente nepotrivite in viata....ca mai tare faceti ca acel barbat sa urasca ca este tata....stiu ca este nevoie de doi:">sa se coceapa copii dar femeile ar trebuie cand si cum e bine sa vina barza;)

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)