deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.
Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???
nicol_and1, iarta-ma ca-ti spun, de la inceputul inceputului, n-ai facut decat sa ne "aburesti" (sau, ma rog, asa ai crezut tu), ai incercat aici toate "strategiile" si pe rand toate ti-au fost "citite". Ba chiar unii dintre noi s-au si straduit sa-ti evidentieze contradictiile.
Am de spus un singur lucru... abureala nu tine in nici o instanta. Oamenii aceia, dupa ani de experienta, ajung sa citeasca in om mai mult decat au reusit sa scrie tratatele de psihologie. Asa incat, daca nu te duci sa-ti versi amarul in fata unui avocat pentru a decide el... startegia, o sa iesi din afacerea asta mai jumulit decat iti inchipui...
sa va mai spun ceva ca am vazut ca nu ati observat. eu sunt tatal si am castigat fetele in instanta. sa nu mai vorbesc cat de greu mi-a fost in toti anii acestia ( imbracate, asortate, codite etc ) sa nu credeti ca mi-a fost usor. si ea bine merci sta afara si face bani, dar niciodata pt fete.de aceea am scris aici poate pot face ceva. nu este de ajuns ca de 6 ani tot primesc 1/3 din min pe economie? pana acum m-am chinuit destul, dar acum nu mai pot face fata. ce poti face cu 65 lei de copil? sa nu mai spun de meditatii, imbracaminte si altele. sunt destul de mari. va multumesc pt timpul acordat.
Stim ca uneori legea este nedreapta.
Si eu am intalnit un asemenea caz, in care unul din soti a primit in ingrijire copilul minor rezultat din casatorie, iar celalalt este plecat in strainatate.
Cand s-a pus problema venitului la care sa se faca calculul pensiei alimentare, instanta a cerut dovada prin care cel plecat in strainatate lucreaza acolo si obtine venituri mai mari decat salariul minim pe economie, cu toate ca este de notorietate publica faptul ca cei care pleaca in afara se duc sa lucreze -- vorba vine --.
Si uite asa unul se chinuie in tara sa creasca copii, iar celalat bine mersi sta afara si lucreaza si plateste pensie la salariul minim pe economie:( .... oare o fi corect ? #-o
De corect, e corect... Adica cel care cere trebuie sa probeze, asta-i legea. Oricand se poate demonstra ca celalalt sot castiga mai mult, doar trebuie sa obtineti cateva informatii, neoficiale, despre locul de munca.
In cazul in care s-ar proceda altfel, ar fi deschisa usa abuzurilor de drept. Astfel, cum sa dovedesti veniturile unui om, daca nu prin acte? Daca vine X si Y si declara despre sotul plecat ca are 1000 de euro net din munca la negru, asa ar proceda toti sotii ramasi in tara...
Mai ales ca in procedura citarii sotului din strainatate instanta nu are niciodata siguranta ca cel plecat cunoaste despre existenta dosarului, de cele mai multe ori nu se prezinta... Ar cam fi nedrept pentru cel plecat sa se stabileasca pe baza de ... ce?
Si credeti ca celui plecat ii e asa de bine daca nici macar nu sta si muinceste cu forme legale? Asta asa, intre noi, fara legatura cu motivatia de mai sus...
Ai perfecta dreptate AVLIL, instanta pronunta hotararea pe baza probelor administrate ... dar e foarte greu sa obtii inscrisuri din strainatate despre cel care lucreaza legal acolo.......nici nu se mai pune problema sa obtii date in ceea ce priveste munca la negru.
Salariu
ContSters146685
Buna ziua.
M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala
pitici
Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale
enco
Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)