avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
Nu, nu e greu daca lucreaza legal. Mai ales daca sunt tari civilizate, care pun mare accent pe tot ceea ce tine de copii.
Referitor la munca la negru, nici nu mi se pare ok sa o probezi. Cum ai putea? Cu ce? Ca sa nu mai spun ca ce date sa obtii? Cum probezi venitul, de exemplu? Eu spun ca sotu' castiga 3000 de euro, el spune 1000. Care are dreptate? :(
pe mine acum ma intereseaza un singur lucru------ea spune ca nu munceste, "corect", nu spun nimic. dar vreau sa dea o declaratie in fata instantei sau la un notar ca nu are venit. "de ce". pt ca daca ea acum are venit se vede mai tarziu, cum ar veni la "pensie". daca munceste acolo cu acte, bineinteles ca anii aceia se pun la pensie si se poate demonstra ca a mintit si sa eschivat de la plata pensiei. mai poate fi pedepsita? mai beneficiaza fetele de vre-un ban de la ea? ce se poate face? va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2008
FRONZAT, utilizator
Domnule, am inteles ca sunteti tatal, eu ma dadeam ca exemplu pe mine.
POate se poate face, nu prea cred ca, daca ea e plecata de cam 5-6 ani, nu lucreaza legal... ;) Si poate se poate afla, poate o intrebati subtil... poate iese din discutia cu fostii socri... Apoi puteti afla, legal, care e venitul...
Cat priveste discutia anterioara cu elis, vorbeam asa, la nivel juridic... E greu sa demonstrezi, cum s-o faci, astfel incat sa nu se lase loc de abuzuri?
AVLIL , de demonstrat se poate dar foarte greu. In primul rand necesita informatii exacte, apoi timp pana iti vin actele din tara respectiva si, nu in ultimul rand, bani pentru asemenea cheltuieli.
Discutia cu fostii socrii ..... ei iti vor spune neoficial ca lucreaza, dar daca ii aduci in fata instantei ca martori vor nega ca au spus ca asa ceva. Vorbesc din experienta.
In astfel de cazuri, instanta iti da un termen foarte lung de cateva luni ca sa aduci dovada ca fostul partener de viata lucreaza.
elis, pe cuvantul meu, ma omori!!! #-o
Eu am spus ca este greu de demonstrat si nu vad cum. Raspunsul tau e ca se poate. Poate n-am fost clara, dar nelamurirea mea era CUM???

Ce acte sa-ti vina din tara respectiva, daca tocmai discutam despre o pensie platita de un om care lucreaza la negru, recte fara acte?

In cazul in care sotia domnului lucreaza cu acte, la lumina zilei, important e sa ai niste informatii de la care sa pleci, gen: lucreaza la familia X din orasul Y pe strada Z etc. orice date, informatii de la care sa poti face adrese oficiale. Nu vrei sa aduci oamenii care ti-au spus asta in instanta... Si oricum, esti consilier si poate nu ai de-a face prea mult cu chestiile astea, dar in legislatia procedurala romana se accepta informatia martorului din orice sursa; asa ca, daca vrei martor si nu vin socrii, povestesti unui prieten exact ce ti-au spus socrii si-l chemi pe ala!!! #-o

Ce termen lung iti da instanta in asemenea cazuri, unde scrie asta? Oricum cel parat e in strainatate, mai lung termen decat procedura cu strainatatea, cat? :-/

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)