Învoiala părinţilor privitoare la încredinţarea copiilor şi la contribuţia fiecărui părinte la cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională a acestora va produce efecte numai dacă a fost încuviinţată de instanţa judecătorească (art.42 alin.4 C.fam.).
Deci se poate face o invoiala, dar aceasta trebuie sa fie incuviintata de instanta de judecata.
Cum adica pensia sa afecteze situatia de la servici. Daca cuantumul pensiei sa stabilit in %, numai cei de la contabilitate pot avea situatia reala a veniturilor lunare realizate (salariul net+sporuri+prime), daca as fi in locul fostei sotii nu as accepta acest lucru...
.Buna ziua ! As avea si eu o nelamurire in legatura cu stabilirea pensiei de intretinere ! Am observat in jurisprudenta ca se stabileste de obicei o cota de 25% insa reglementarile in domeniu sunt interpretabile ! Problema este urmatoarea : debitorul este cadru militar si are un venit structurat din solda de baza care este aprox 12-14 mil lei vechi si sporuri care ii duc venitul undeva in jurul a 30 de mil net ! Aceasta cota de 25% se stabileste din venitul total cu sporuri..????
Va multumesc foarte mult pentru raspuns si va rog sa-mi precizati textul de lege care reglementeaza faptul ca studentii la ID nu beneficiaza de p