avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
elis a scris:

Învoiala părinţilor privitoare la încredinţarea copiilor şi la contribuţia fiecărui părinte la cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională a acestora va produce efecte numai dacă a fost încuviinţată de instanţa judecătorească (art.42 alin.4 C.fam.).

Deci se poate face o invoiala, dar aceasta trebuie sa fie incuviintata de instanta de judecata.

Deci trebuie asteptat primul termen si acolo se va putea incuviinta acest acord, sau acordul trebuie facut inainte de primul termen? Sau mai exact care e procedura in cazul de fata?
Multumesc mult.
vali63 a scris:

Cum adica pensia sa afecteze situatia de la servici. Daca cuantumul pensiei sa stabilit in %, numai cei de la contabilitate pot avea situatia reala a veniturilor lunare realizate (salariul net+sporuri+prime), daca as fi in locul fostei sotii nu as accepta acest lucru...

Pur si simplu o afecteaza, nu vad ce importanta are chestia asta de te legi de ea.
Iar cuantumul pensiei inca nu s-a stabilit, nici macar nu a fost primul termen, ideea era ce pasi trebuie facuti pt. a se evita chestia asta cu procentul, tocmai in ideea de mai sus.
Si mama e de acord cu lucrul asta.
BoGy_NBA a scris:

.Buna ziua ! As avea si eu o nelamurire in legatura cu stabilirea pensiei de intretinere ! Am observat in jurisprudenta ca se stabileste de obicei o cota de 25% insa reglementarile in domeniu sunt interpretabile ! Problema este urmatoarea : debitorul este cadru militar si are un venit structurat din solda de baza care este aprox 12-14 mil lei vechi si sporuri care ii duc venitul undeva in jurul a 30 de mil net ! Aceasta cota de 25% se stabileste din venitul total cu sporuri..????


In acest caz se va stabili pensia de intretinere conform salariului minim pe economie.

avocat Claudiu Lascoschi
attic a scris:

Va multumesc foarte mult pentru raspuns si va rog sa-mi precizati textul de lege care reglementeaza faptul ca studentii la ID nu beneficiaza de p


Studentii aflati in continuarea studiilor au dreptul la pensie de intretinere.
Mai demult existau controverse, astazi nu.

avocat Claudiu Lascoschi
:)):)):))De ce??? :O Adica daca matale ai vreo 1800 de lei, lasa, noi calculam la mai putin de 500... De ce? Ca-i dragut militarul?

Va rog sa ma scuzati, Bogy, nu fac niciun misto si mesajul nu are legatura cu sustinerile aratate de dv., doar m-a contrariat raspunsul colegului... Fara niciun argument, ca de obicei.

Referitor la attic, am vorbit in privat si i-am explicat de ce este astfel cu cei de la ID. Am inteles si care era motivul pentru care se interesa de subiect... Daca mai intereseaza pe cineva, am sa caut argumentatia si-o postez...
Domnule avocat, nu e normal sa stea oamenii acasa inscrisi fictiv la vreo forma de invatamant la ID sau FF si sa manance banii parintilor... legal!
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)