avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
Rea-credinta... Daca parintele in cauza e cersetor, da, de acord... Daca traieste pe strazi si e vai de mama lui, corect...
Daca nu e rea-credinta.

Eu fac plangerea impotriva celuilalt parinte al copilului meu. El vine cu avocat si zice: mai pardon, eu nu am venituri... :D Oh, minunat, vom spune toti, eu, procuror, organe de cercetare si jude... :"> Ne scuzati, domnule, ok, atunci duceti-va acasa, nu am vrut sa va deranjam de la frecat menta cand puteati munci pentru copilul dv... :oops:Mii de scuze...

Asta e rea-credinta. daca nu ai posibilitatea sa muncesti si esti intr-o anumita situatie, daca nu poti obtine nici in alt mod venituri, da, ok, nu e rea-credinta...
Dar daca partea vatamata arata ca parintele de buna-credinta are toata capacitatea de munca dar nu vrea... sau ca are casa, telefon mobil, ca plateste cheltuieli proprii de intretinere... Pai matale daca n-ai venit, de unde dai banutii astia? E ceva ce nu stim noi? :-/
Daca parintele acuzat are 2-3 case pe care nu le inchiriaza desi ar putea, ca sa faca venituri si sa-si intretina copilul... Nu e rea-credinta?
Legea nu spune ca daca stai si zaci cand ai putea face ceva esti de buna-credinta.
Nu ajunge.

Dar cu astfel de conceptii, nu stiu, zau!
Mai bine inchide Elis topicul.
si pina la urma, in stabilirea PA, este procentul de 25%, 20%, sau cum se calculeaza procentul asta, pe ce baza si in functie de ce?
pt. ca din ce am mai citit , la toate persoanele vad ca s-a stabilit 25%

Si o alta intrabare: daca cel caruia ii ramane copilul in intretinere, nu solicita pensie alimentara, instanta conditioneaza cumva plata acesteia? Adica mama nu doreste PA, s-a inteles cu tatal sa primeasca o suma lunar pt cresterea copilului, in acest caz instanta are ceva de obiectat?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Martie 2008
marx36, utilizator
Cum nu doreste da' primeste? Ca nu inteleg...:(

Procentul depinde de cate persoane sunt in intretinerea celui care plateste...
Instanta e obligata sa se pronunte referitor la pensia de intretinere. :))
Daca partile se inteleg si instanta isi da acordul, e ok. Se si bucura instantele ca partile se inteleg, ca sa nu mai fie nevoie de adrese catre serviciul unuia dintre parinti etc.
AVLIL a scris:

Cum nu doreste da' primeste? Ca nu inteleg...:(

Adica ea a cerut in cererea de divort PA, dar a ajuns la un acord cu tatal, in sensul de a nu mai cere PA in instanta si acesta din urma ii va vira lunar intr-un cont bancar o suma stabilita de comun acord. Deci practic va primi o suma de bani, insa fara a mai face tevatura prin instanta cu stabilirea PA, care mi se pare umilitoare. Totusi daca cei 2 nu se mai inteleg si se despart, asta e, copilul oricum nu va fi "vaduvit" de ajutor material din partea tatalui, doar ca mi se pare aiurea ca o instanta sa stabileasca o suma de bani pe care tatal sa o dea copilului. Oricum tatal se desparte de nevasta, de copil nu poate fi vorba sa-l lase de izbeliste si sa nu contribuie baneste la cresterea acestuia.
Instanta care se pronunta asupra divortului este obligata sa se pronunte si asupra pensiei. Daca parintii au ajuns la un acord e foarte bine. Vor transmite instantei suma asupra careia au convenit si instanta va incuviinta intelegerea lor. Ce vedeti umilitor intr-o intelegere? E cat se poate de civilizata si de normala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Martie 2008
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)