avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Poate un angajator sa-ti recunoasca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Poate un angajator sa-ti recunoasca aptitudinile profesionale,dar ...

Buna ziua.
Poate un angajator sa-ti recunoasca aptitudinile profesionale,dar refuza angajarea ta in societatea pe care o reprezinta,pentru faptul ca in urma cu 8 ani ai actionat societate in instanta pentru drepturi banesti cuvenite,iar in momentul de fata refuza angajarea,afirmind ca nu mai angajeaza persoane care au actionat societatea in instanta si ca nu-i place de figura solicitantului pentru angajare?
Citind cele 3 Art.precizate de dumneavoastra,nu reiese din nici un Art.ca Angajatorul are dreptul sa-si selecteze angajati.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate @grigorescumi_db , binenteles ca angajatorul are dreptul sa-si selecteze angajatii , asa cum - simetric - si angajatul are dreptul sa-si aleaga unde vrea sa lucreze , nu poate fi silit sa se angajeze unde nu vrea . Si asta dintr-un simplu ( si logic ) motiv : contractul de munca , la fel ca orice contract , reprezinta acordul de vointa al partilor implicate . Daca acesta ( acordul de vointa ) lipseste - a unei parti sau a celeilalte , in mod egal - simplu , contractul nu se incheie . Fara contract ( CIM ) , nu exista angajare . PS. Daca ar fi asa cum considerati dvs. , nu ar mai fi Contract , ci Dispozitie/Ordin dat de angajat angajatorului .
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Martie 2022
CHKa, utilizator
Dar unde scrie ca este obligat sa angajeze o anumita persoana??

grigorescumi_db a scris:

Citind cele 3 Art.precizate de dumneavoastra,nu reiese din nici un Art.ca Angajatorul are dreptul sa-si selecteze angajati.

Buna ziua.Stimate domn,problema este in felul urmator;
In anul 2013 .08 am fost disponibilizat impreuna cu 12 colegi,prin desfiintarea postului,deci nu din vina noastra a salaritilor.Sa beneficiat de preaviz si drepturi banesti obtinute in instanta.in 2015 .Datorita situatie familiara (nu sunt casatorit),mai am un singur parinte supravietuitor in varsta de 84 ani si pentru a putea fi aproape de casa,doresc reangajarea la Societatea unde am lucrat 20 de ani,fara abateri sau probleme.Reangajarea este refuzata de Directorul Resurse Umane pe motivul ca mi-am permis sa dau Societatea in judecata.Am dat Societatea in judecata pentru Drepturi banesti,nu pentru pierderea locului de munca.Acesta este Motivul pentru care D-nul Director refuza Reangajarea mea.Considerati ca este Legal acest motiv?
Multumesc de raspuns.
Consider ca, un angajator este cel care decide pe cine angajeaza .. dvs daca va considerati discriminat cu privire la motivul angajarii , puteti sesiza CNCD.

In instanta, ati solicitat si reintegrarea ??
Ultima modificare: Duminică, 27 Martie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Reangajare salariat urmata de o viitoare concediere cristina69 cristina69 Buna ziua. V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti cu privire la urmatoarele: Un fost angajat (care a fost concediat in timp ce se afla in incapacitate temporara ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare SabauZ SabauZ Buna, In curand la serviciu ni se va da o notificare de disponibilizare colectiva, deoarece punctul de lucru la care activam se va desfiinta. Totusi, ... (vezi toată discuția)
Executare sentinta jud. conelia anghel conelia anghel In urma unui litigiu de munca ( falsa reintegrare ) instanta a hotarat admiterea cererii mele prin care solicit reintegrarea pe post, cheltuieli de jud. si ... (vezi toată discuția)