avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Redactare procura succesiune cu partaj voluntar verbal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Redactare procura succesiune cu partaj voluntar verbal

Buna ziua. O intrebare mai speciala. Cum se poate redacta, intr-o procura de reprezentare la succesiune, cotele unui partaj voluntar verbal? Deoarece in toate modelele de procura, este intr-o forma sau alta mentionat..... ""va stabili masa succesorală""...""cum ii place""..'?..... Imputernicitul nu trebuie sa se tina de intelegerea facuta in partajul voluntar verbal? Sau se omite pur si simplu in procura ""va stabili masa succesorală""? Implica o procura de reprezentare si posibilitatea de ridicarea de numerar in numele unui Mandatar, dintr-un cont bancar din masa succesorala? Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2022
sivi7, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 23:04, 23 Iunie 2022
De ce sa fie omise? Veniti dvs personal sa va ridicati certificatul de mostenitor?
Nu va mai bateti capul cu modele.
Nu exista un stas. Daca un notar lucreaza dupa formularea proprie, nu inseamna ca acea procura este etalon pentru toti notarii.
Dvs mergeti la un birou notarial, discutati ce aveti de facut, ce vreti sa faceti, ce anume luati la partaj si in functie de asta notarul va intocmeste procura.

raluk0207 a scris:

Dvs mergeti la un birou notarial, discutati ce aveti de facut, ce vreti sa faceti, ce anume luati la partaj si in functie de asta notarul va intocmeste procura.


Inteleg, multumesc.

Mai tarziu pot sa ridic personal certificatul de mostenitor.

Da, numai este ceva mai complicat, Sunt in strainatate, iar procura trebuie adusa gata redactata la misiune diplomatica pentru legalisare.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2022
sivi7, utilizator
Trimiteti pe cineva din Romania la un birou notarial, sa roage notarul sa ii dea un model de procura.
modele de procura exista pe net

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

trebuie numai adaptate

si nu toti notari dispun de aceasi experienta.....
am vorbit la telefon, cand am spus de partaj voluntar fixat in procura de succesiune....nu......asa ceva nu exista...
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2022
sivi7, utilizator
Nu e vorba de experienta.
Fiecare act notarial este creația notarului respectiv. Din carti, de la colegi, de la alte modele, dar rezultatul final aparține fiecăruia.
Nicio situație nu seamănă cu cealaltă. Nici oamenii nu sunt la fel, nici spetele nu sunt la fel.
Ca fapt divers, redactarea declarațiilor și procurilor intra în atribuțiile legale ale misiunilor diplomatice.
Tu, consul la Ambasada României la Paris, care ai în fata pe cetățeanul X, care vrea sa facă o procura de Y, trebuie sa știi sa i-o faci. Ca de aia ești acolo. Pune-ti mintișoara la contribuție, ca ești absolvent de drept.
Nu sa îți dea notarul din România mura-n gura un model editabil în Word, unde sa bagi doar datele din buletin. Ca nu e treaba lui.
Ah, ca notarul respectiv îți dă moca un model, este pentru ca e el simpatic și vrea sa facă o favoare. Dar la fel de bine, poate sa refuze.

În al doilea rand....
Dvs dacă ați fi notar, intr-o zi oarecare de lucru, cu clienți în birou și suna un om din toată lumea asta, care va cere telefonic un model de procura de partaj succesoral, i-ati da?
Nici nu știe cine sunteți, nici ce acte aveți, nici dacă se poate, nici ce aveți de făcut.
În plus, trebuie luat un model de procura din calculator, șterse datele clientului si redactat exact ce aveți de luat dvs din masa de partaj.
Se pierd în medie 10-15 minute, timp care poate fi folosit pentru redactarea unei declarații a unui client care este efectiv la sediul notarului.
Sau cum s-ar spune direct: time is money.
Apoi dam send pe email și "Mulțumesc frumos!".
Poate nu ajunge sa va vadă niciodată. Nu mai vorbesc de consultația notariala, care la fel ca la medic, se plătește.
Deci, din nou, nu e vorba de experienta. In linii mari, cu siguranță vi s-a explicat ce aveti de facut. Insa dvs vreti o procura redactata la virgulița Unele lucruri nu se pot rezolva prin corespondenta.


Alte discuții în legătură

Cedare mostenire paveldaniela paveldaniela Ce formular trebuie folosit la notar pentru a imi ceda surorile terenul mostenit de la parinti?Ele sunt in Spania.Va rog daca puteti sa imi aratati un model.Va ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pentru reprezentare la succesiune luana1976 luana1976 Stimati Domni, tatal meu a decedat acum citeva zile in Bucuresti. Parintii mei sint divortati din 1998, iar la casa nu a fost efectuat ... (vezi toată discuția)
Succesiune 3my 3my buna ziua. am o problema : tatal meu a murit acum 2 ani si ceva. mai am o sora , iar mama acum traieste cu alt barbat . noi, copii suntem plecati in ... (vezi toată discuția)