avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura 2010

Stie cineva daca s-a stabilit data pentru admiterea de anul acesta?
Cel mai recent răspuns: cip3118 , utilizator 11:38, 8 August 2010
Cine imi raspunde si mie la grila asta?

Inlatura caracterul penal al faptei:
a) eroarea de fapt
b) eroarea de drept cu privire la o norma de drept penal
c) e roarea de drept cu privire la o norma extrapenala
@ daniel26
raspunsul este a

Cauze care inlatura caracterul penal al faptei sunt Reglementate in cap. V, t. II, art. 44-54, C. pen., partea generala si sunt stari sau situatii care fac ca faptei prevazute de legea penala, desi din punct de vedere formal intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni, datorita imprejurarilor in care a fost savarsita, sa ii lipseasca una dintre trasaturile esentiale (vinovatia etc).Ele sunt cauze care exclud si infractiunea, sunt prevazute de lege si produc efecte din momentul constatarii lor de catre organele judiciare. Aceste cauze sunt : legitima aparare, starea de necesitate, constrangerea fizica si constrangerea morala , cazul fortuit, iresponsabilitatea, starea de betie completa datorita unor imprejurari independente de vointa faptuitorului, minoritatea, eroarea de fapt.
daniel26 a scris:

Cine imi raspunde si mie la grila asta?

Inlatura caracterul penal al faptei:
a) eroarea de fapt
b) eroarea de drept cu privire la o norma de drept penal
c) e roarea de drept cu privire la o norma extrapenala

eroarea de drept nu inlatura niciodata caracterul penal al faptei
si eu tot cu penalul general am inceputX-(
daniel26 a scris:

Laelia a scris:

Ma lamuriti si pe mine, va rog?
Potrivit prevederilor art 8 CPC, " cererile indreptate impotriva statului, directiilor generale.........se pot face la instantele din capitala tarii sau la cele din resedinta judetului unde isi are domiciliul reclamantul".
Ce inseamna " instantele din capitala tarii"? Oricare instanta sau instanta unde isi are sediul paratul ?Presupun ca in acest caz instanta competenta este cea unde isi are sediul paratul. Unde pierd firul?

In Capitala aceste cereri se fac la judecatoria sect. 4

Instantele din capitala = judecatoriile de sector .... competenta teritoriala este cea in care paratul isi are domisicilul sau sediu.
Spre exemplu, cererile îndreptate împotriva statului, ca persoană juridică, ar trebui soluţionate de instanţa în circumscripţia teritorială îşi are sediul Ministerul Finanţelor, deoarece statul participă ca subiect de drepturi şi obligaţii civile prin Ministerul Finanţelor.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura ianuarie 2013 gabonne8107 gabonne8107 Oare se mai sustine o sesiune pentru cei cu vechime 5 ani in cursul lunii februarie 2013, dupa cum tot circula zvonuri? (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)