avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Negare paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Negare paternitate

Tatal constata ca fiul pe care l-a crescut, nu este fiul biologic. Baiatul are 20 de ani, este conceput in timpul casatoriei. Tatal al carui nume il poarta copilul, a apelat la instanta, negand paternitatea. Poate avea castig de cauza?
Ultima modificare: Marți, 30 August 2022
camelia72, utilizator
Cel mai recent răspuns: camelia72 , utilizator 09:51, 9 Septembrie 2022
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copilul e nascut cand vechiul cod al familiei era in vigoare, nu exista termenul de 3 ani de la data cand a aflat ca nu ii e tata ci doar de la data nasterii, de cand a aflat ca i s-a nascut un copil.
Mi-as dori sa se revina pe forum cu rezultatul si motivarea hotararii.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu totuși nu pot să înțeleg, și sigur nu mă va putea lamuri nimeni, deci dacă tatăl din acte nu e tatăl tău biologic, de ce să te opui la tăgăduirea paternității`?!?!?

Tu ca copil major/matur nu ai interesul să treci în acte pe tatăl tău natural care ți-a dat cu adevărat viață`?!?!?

De ce să te opui tăgăduirii paternității, când aceasta este justificată și reală`?!?!
Gîndițivă ca este un tată înșelat și demoralizat, deci cum îi mai faci dreptate acestui om, pe care soția l-a înșelat, a procerat un copil di aventuri sexuale fiind de moravuri usoare, iar acum îi respingi cererea de tăgadă a apaternității`?!?!?!

Ce face acum acest om nedreptățit, se spânzură, pentru că moare cu dreptatea în buzunar`?
Pentru că omul chiar are dreptate. Infidela trebuie pedepsită. măcar moral.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2022
Dapix, utilizator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu-i deloc greu de intuit : o avere de mostenit ( care - poate - la tatal natural e minuscula , si de impartit cu alti 3 - 4 frati ) , o pensie de intretinere de incasat pana la 26 ani ... Faci obrazul gros , te ascunzi in spatele legii , si-ti vezi de interes ... Ca omul acela te-a crescut , a investit in tine fara sa-ti datoreze nimic - pentru ca-i esti un strain - , ca e posibil sa fi renuntat la multe pentru tine , ca avea DREPTUL sa aleaga daca vrea sau nu sa accepte copilul altuia , ca - de fapt - a fost mintit , inselat , nu conteaza ... PS . @Dapix , si eu consider ca legea e absolut nedreapta . Ar trebui sa nu existe nici un fel de limitare in timp , pentru ca adevarul ar trebui sa primeze . dar si prin prisma existentei in legislatie a mostenitorilor rezervatari . Daca ai avea posibilitatea legala sa dispui prin testament cui va reveni averea ta , ( asa cum e in multe tari , testamentul fiind sfant ) , ar fi mai ok .
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2022
CHKa, utilizator
7 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce să te opui tăgăduirii paternității, când aceasta este justificată și reală`?!?!
Gîndițivă ca este un tată înșelat și demoralizat, deci cum îi mai faci dreptate acestui om, pe care soția l-a înșelat, a procerat un copil di aventuri sexuale fiind de moravuri usoare, iar acum îi respingi cererea de tăgadă a apaternității`?!?!?!


Sunt de parere ca pana sa dati in copil ca are obrazul gros etc sa va ganditi si ce e in sufletul lui... tatal pe care l-ai considerat tata 20 de ani si poate l-ai iubit ca atare, te cheama in judecata sa se dovedeasca ca nu e el tatal.
Cam cum se simte?
de unde stiti ca mama e de moravuri usoare si ca a avut o aventura? poate s-a casatorit destul de repede dupa incheierea unei relatii, ce stim noi ce a fost acoo? n-ar trebui sa emiteti judecati de valoare.




Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2022
gi-jane2, moderator
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu regret , raman la parerea ca este vorba de obraz gros . Indiferent ce e in sufletul copilului , nu are de ce sa continue sa mai plateasca un om care nu e dator nimanui nimic , pe care nu l-a intrebat nimeni daca accepta progenitura altuia , dar caruia acesta ( copilul ) ii datoreaza recunostinta , pentru ca l-a crescut 20 de ani - si nu e “ picnic “ din nici un punct de vedere , nici financiar , nici de timp alocat copilului , nici din punct de vedere emotional . Si - din aceleasi motive - daca l-a iubit , ar cam trebui sa-l iubeasca in continuare , sau macar sa-l respecte . Si din respect si recunostinta sa faca ce e de facut , daca nu are obrazul talpa de bocanc . Daca are a cere socoteala cuiva pentru o - eventuala - suferinta , sa o ceara mamei sale , de acolo vine problema . Sa refuzi sa conlucrezi cu acel om , sa nu il ajuti sa i se faca dreptate , pe langa ca e o mare josnicie , ce rost ar avea ? in afara de cel material ( vizand o pensie de intretinere si o eventuala mostenire ) CE ar castiga ? Un tata ? nicidecum , userul @camelia72 spune ca tatal deja stie ca nu e - de fapt - tata , iar baiatul stie si el . Nu poti sa iti negi biologia , nu ai genele acelui barbat si punct . Au englezii un proverb , tare se potriveste cazului “ two wrongs don’t make a right “ ( doua rele nu fac un bine ) . Pacat ca , daca legea e asa cum spuneti , acel om - care n-a facut nimic rau , n-a gresit cu nimic ( decat cand si-a ales sotia ) - ramane nedreptatit . Mare pacat ... PS . In locul lui , daca legile acestei tari nu-mi pot face dreptate , as sti ca internetul poate : o lista de destinatari , prieteni , colegi , rude ai celor care m-au inselat ( si continua sa o faca ) , un mesaj cu o dovada atasata , si ... mi-am rezolvat partial problema ... Pentru ca , daca semeni vant , culegi furtuna ...
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2022
CHKa, utilizator

Alte discuții în legătură

Test adn paternitate lumifatu lumifatu Un tanar doreste sa faca un test ADN pt a-l prezenta la tribunal pt a dovedi ca cel care-i era trecut in certificatul de nastere drept tata, nu ii este tata ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate-test adn denis2012 denis2012 Buna ziua,as vrea sa stiu daca tatal meu are acelasi adn ca al meu,cum pot face sa aflu daca el nu doreste sa faca analizele de sange?nu avem acelasi nume ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate cristinaioana cristinaioana buna,am nevoie de ajutorul vostru,al tuturor care sunteti...care-mi puteti da un,un sfat,o consultanta,orice ,e bine venit!! am primit o citatie prin care ... (vezi toată discuția)