avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Negare paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Negare paternitate

Tatal constata ca fiul pe care l-a crescut, nu este fiul biologic. Baiatul are 20 de ani, este conceput in timpul casatoriei. Tatal al carui nume il poarta copilul, a apelat la instanta, negand paternitatea. Poate avea castig de cauza?
Ultima modificare: Marți, 30 August 2022
camelia72, utilizator
Cel mai recent răspuns: camelia72 , utilizator 09:51, 9 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sper ca tatalui sa i se faca dreptate si sa se simta bine dupa aceasta actiune.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Voi veni cu amanunte: sotul era implicat intr-o relatie extraconjugala la momentul conceperii copilului si imediat dupa casatorie a dorit o relatie "deschisa" pe motiv ca nu se simte implinit. Astfel, stia ca si sotia lui (care a suferit cumplit de altfel, la acea ora) nefiind de piatra, a avut o relatie cu tatal natural al copilului. Casatoria era una esuata din punct de vedere emotional, fiecare urmand sa-si vada de viata. Numai ca sotul mai dadea si pe la sotie, desi stia bine si a fost de acord cu relatia aceea. Tot ce l-a durut este ca sotia chiar s-a indragostit, el avand numai relatii de conjunctura.
Nu a stiut nimeni pana recent cand cineva din exterior a vorbit.
Sotia avand deja o varsta, si-a dorit copilul si nu a mai contat cine e tatal. Totul s-a schimbat intr-un timp scurt, astfel ca au ramas impreuna. Intre timp a mai rezultat un copil.
Ei bine, mama este cea care aducea bani in casa si avut venituri constante. Sotul, a avut luni intregi in care pleca din tara si se ocupa de tot felul de "afaceri", de cele mai multe ori iesind in pierdere.
Mai mult, cand a aflat ca exista posibilitatea ca fiul cel mare sa nu fie al lui (desi se putea gandi la acest aspect), l-a dat afara din casa si i-a aruncat exact aceste vorbe: "mie sa nu-mi mai spui tata, nu esti al meu".
Sigur ca nu se contesta suferinta sotului, dar si sotia are circumstante atenuante.
Pe cand copilul nu merita acest tratament, nu are nicio vina.
Nu-l mai intereseaza cine-i este tata, ca pe asta numai tata nu-l poate numi.
Iar tatal natural, este un om a carui imagine sifonata l-ar afecta in cariera. Mai mult, se pare ca a stiut inca de atunci ca acest copil exista si nu i-a pasat. Desi el este cel care a spus ca doreste si un copil.
Instanta a decis ca se face testul ADN...
Copilul spune ca daca nu l-a vrut niciunul, nici el nu-l mi vrea de tata nici pe cel care l-a crescut si nici pe cel ce l-a conceput.
Si ca o ultima observatie: sotul era implicat deja in alta relatie extraconjugala, inainte sa afle ca fiul cel mare ar putea sa nu fie al lui. S-a mutat de acasa cu femeia care i-a spus toata povestea pentru care s-a ajuns aici. Fiul lui (cel mic are 12 ani) a fost obligat sa "afle" tot ce a facut mama, dar nimic din ce a facut tatal.
Vina este a ambilor parinti, nicidecum doar a mamei!
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2022
camelia72, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie acceptat niciun compromis - relatie deschisa, se supara parintii daca divortez, ce zic vecinii, il iubesc il/o vreau oricum etc. Copilul/copiii au cel mai mult de suferit si sa-ti incepi viata la 20 ani afland ca toata copilaria ta este o minciuna e cu adevarat trist. Mama efectiv trebuia si trebuie sa-si apere copilul/copiii fara conditionare de barbat in viata ei.
Situația asta, care nu este de la Dumnezeu, provoacă suferință foarte mare copiilor cât și părinților.
Tatăl din acte si-a angajat avocat la proces`? Ca e un proces complicat cu multe lacune, și făra un avocat bin și expierimentat, pierde procesul din start.

Testul ADN ar trebui acceptat de toate părțile. Refuzul de a efectua analiza testului ADN pică rău în ochii judecătorului.
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2022
Dapix, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Testul ADN ar trebui acceptat de toate părțile. Refuzul de a efectua analiza testului ADN pică rău în ochii judecătorului.[/quot


da, va fi foarte dezamagit >)

A aflat ca nu e tatal acestui copil, e distrus, inteleg foarte bine asta. Ce nu inteleg, e ca a tinut sa distruga si viata celui pe care l-a crescut. Asta mi se pare mie egoist.
Daca il iubea, nu facea asta
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2022
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Test adn paternitate lumifatu lumifatu Un tanar doreste sa faca un test ADN pt a-l prezenta la tribunal pt a dovedi ca cel care-i era trecut in certificatul de nastere drept tata, nu ii este tata ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate-test adn denis2012 denis2012 Buna ziua,as vrea sa stiu daca tatal meu are acelasi adn ca al meu,cum pot face sa aflu daca el nu doreste sa faca analizele de sange?nu avem acelasi nume ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate cristinaioana cristinaioana buna,am nevoie de ajutorul vostru,al tuturor care sunteti...care-mi puteti da un,un sfat,o consultanta,orice ,e bine venit!! am primit o citatie prin care ... (vezi toată discuția)