Am introdus un proces de partaj judiciar cu unchiul meu.
Eu detin 70% el detine 30% .Motivul fiind el nu il intereseaza de
proprietate nu vrea sa vanda partea si nu suporta cheltuielile imobilului.
In proces a fost realizata evaluarea imobilui nefind contestari si unchiul a decis ca vrea sa vanda partea sa la pretul evaluat dar instanta a dat acesta decizie socanta dupa un proces de 2 ani
12.10.2022
Ora estimata: 09:00
Complet: C8 (2020) - civil, insolvenţă şi fond funciar
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge cererea principală, ca inadmisibilă. Respinge cererea reconvenţională, ca inadmisibilă. Anulează cererea de intervenţie principală, ca netimbrată. În temeiul art. 19 alin. 1 din OUG nr. 51/2008, ajutorul public judiciar de care a beneficiat reclamantul-pârât sub forma scutirii de plata taxei judiciare de timbru în cuantum total de 12961,76 lei, rămâne în sarcina statului. Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare, care se depune la Judecătoria Sectorului 4, Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi, 12.10.2022.
Document: Hotarâre 13397/2022 12.10.2022
Stiind ca in codul civil nimeni nu poate fi obligat sa ramane in coproprietate.As dori sa stiu daca decizia judecatoarei este un abuz in serviciu si cum pot proceda pentru indreptarea situatiei si finalizarea achizitiei partii de 30%
Astept un raspuns pentru cine a mai intalnit astfel de situatie
Multumesc anticipat
Am cerut achizitia de 30% a cotei unchiului care inafara procesului nu a dorit sa o vanda. .In proces a spus ca o vinde si nu au fost contestatii legate de evaluare.
nu ati cerut iesire din indiviziune, sa vi se atribuie casa si sa ii dati sulta pt cota dansului?
cand o sa va vina hotararea, mergeti la un avocat sa vada care e treaba
In proces a fost ceruta iesirea din indiviziune ,am fost reprezentat prin avocati dar am zis sa mai cer si alte pareri ca chiar nu stiu cum se poate da o astfel de decizie
Este cu adevărat enigmatica situatia dacă ați avut avocati.
Dar, ca să cereți o alta părere trebuie sa mergeți la avocat cu tot dosarul.
Asa se procedează în astfel de cazuri.
romascanu
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Fară cunoașterea dosarului, vorbim vorbe...
Există situații in care partajul este inadmisibil.
Dar nu-ți trebuie 2 ani(!) de proces ca să te prinzi. Sunt suficiente vreo 20 de min sau, hai, 2 ore de studiat acte.
Ati spus ca ati avut avocati (la plural). Dacă v-a spus vreunul, din capul locului, că partajul ăsta risca să fie respins ca inadmisibil, dar v-ati dus la altul... "mai sigur pe el" , atunci intoarceți-vă la cel dintâi.
Dacă niciunul n-a avut vreun dubiu, atunci, pe bază de ghicit in zațul de cafea (a se citi: dintr-o intuiție bazată pe experiență), aș putea sa pun pariu că motivarea respingerii ca inadmisibilă a cererii de partaj o să aibă o maaare legatura cu ... cererea de intervenție. (cu un ceva, nebănuit sau bănuit, dar căruia nu i s-a acordat suficientă importanță, intervenit pe parcursul procesului).
Ia uimiți-mă!
70%+30%=100% Dar intervenientul ce/cât zicea că ar avea/vrea!?
Ce obiect avea cererea de intervenție? Dacă voia bani de... zugraveală, nu se ajungea la această soluție. Pare că a băgat destul de bine bățul prin gard, cu o cerere pe care nu s-a obosit nici măcar s-o timbreze.