Am introdus un proces de partaj judiciar cu unchiul meu.
Eu detin 70% el detine 30% .Motivul fiind el nu il intereseaza de
proprietate nu vrea sa vanda partea si nu suporta cheltuielile imobilului.
In proces a fost realizata evaluarea imobilui nefind contestari si unchiul a decis ca vrea sa vanda partea sa la pretul evaluat dar instanta a dat acesta decizie socanta dupa un proces de 2 ani
12.10.2022
Ora estimata: 09:00
Complet: C8 (2020) - civil, insolvenţă şi fond funciar
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge cererea principală, ca inadmisibilă. Respinge cererea reconvenţională, ca inadmisibilă. Anulează cererea de intervenţie principală, ca netimbrată. În temeiul art. 19 alin. 1 din OUG nr. 51/2008, ajutorul public judiciar de care a beneficiat reclamantul-pârât sub forma scutirii de plata taxei judiciare de timbru în cuantum total de 12961,76 lei, rămâne în sarcina statului. Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare, care se depune la Judecătoria Sectorului 4, Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi, 12.10.2022.
Document: Hotarâre 13397/2022 12.10.2022
Stiind ca in codul civil nimeni nu poate fi obligat sa ramane in coproprietate.As dori sa stiu daca decizia judecatoarei este un abuz in serviciu si cum pot proceda pentru indreptarea situatiei si finalizarea achizitiei partii de 30%
Astept un raspuns pentru cine a mai intalnit astfel de situatie
Multumesc anticipat
romascanu
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Să lămurim puțin.
Intervenţia este principală, când intervenientul pretinde pentru sine, în tot sau în parte, dreptul dedus judecăţii sau un drept strâns legat de acesta.
Impropriu, dar sugestiv exprimat: impart doi (se certă pe)... o butelie si vine al treilea si zice: stați nițel că asta e a mea (in tot sau in parte).
Din aceasta pricină spuneam mai sus ca aș pune pariu că...
Cererea de intervenție din dosarul dvs. seamănă cumva cu ce zic eu pe aici (atât in limbaj juridic, cat și neaoș, dar pe înțelesul lumii)?
Am avut doi avocati la proces care sunt de la acelasi cabinet de avocatura.Cererea de interventie a fost facuta cel mai probabil in colaborare cu unchiul meu pentru a incetini procesul.Aceasta cerere nu a fost platita din motivul ca persoanele care au facut-o stiau ca nu au nici un drept asupra bunului venind cu niste aberatii
Cererea de interventia a avut ca scop obtinerea a a parte din imobil[[
Dar asa oricine poate veni si cere orice pentru a face rau/bloca un proces si bineinteles ca nu plateasca taxa de timbru. ,Eu cel care detine 70% sunt obligatat sa platesc cheltuielile imobilului (deoarece unchiul nu a platit de 15 ani un sigur leu) si sa nu pot folosi apartamentul O sa astept motivarea instantei.
Multumesc pentru raspunsul dvs