avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara, Inainte de casatorie, acum aproape 10 ani, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara, Inainte de casatorie, acum aproape 10 ani, am strans ...

Buna seara,
Inainte de casatorie, acum aproape 10 ani, am strans o suma frumusica de bani din munca in strainatate. I.am tinut cash pana anul trecut cand i.am depus la banca sub forma de depozit.
Am ajuns la divort si partenerul vrea jumatate din acei bani. Nu este corect ca el sa dispună de acei bani de dinainte de casatorie si vreau sa stiu daca exista vreo metoda prin care sa ii pot proteja. Ghinionul meu este ca nu pot demonstra provenienta banilor.
Avem un copil de 4 ani. Pot lua ceva pe numele lui sau cum sa procedez?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: sadrian , utilizator 15:04, 9 Ianuarie 2023
Nu cred ca este atat de simplu. Banuiesc ca instanta poate verifica acel transfer catre prieten. Cum justific banii transferati?
Am mai fost sfatuita sa scot toti banii si sa inchid contul. Unii avocati mi.au spus ca se verifica toate conturile din ziua deounerii actelor de divort, altii mi.au spus ca se verifica si din urma.

cosmin2005 a scris:

E simplu transferati banii intr un cont pe cineva de incredere, mama tata frate sora.
Daca cel de langa dvs crede ca poate lua ceva din munca dvs sa va dea in judecata si sa demonstreze ca in cei 10 ani el/ea a produc macar jumatate din suma si ca a pus o deoparte cu dvs si ca dvs doar i ati furat.
Sa dovedeasca ca a produs ea banii,

Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2023
Ludmila878787, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

sunt proprii si banii pt ca inlocuiesc alt bun propriu, garajul.
Ludmila878787 a scris:

Va mulțumesc tuturor pentru răspunsuri.
Mai am o intrebare.
Daca parintii mei mi-ar dona un bun (garaj, apartament, teren, etc), apoi eu as "vinde" acel bun unor prieteni, banii obtinuti ar intra la partaj? Sau se considera bun propriu?
Va mulțumesc anticipat!

Vorbind la prezent, scoateti banii din banca si-i ascundeti undeva! Nu se stie ce va fi in viitor, multe se pot intampla, dar banii vor fi la dvoastra fara ca instanta/partenerul/etc sa aiba acces la ei. In fata instantei puteti declara ca banii sunt un cadou de adio de la un fost iubit. Puteti declara ca ii aveti de la o doamna/domn pe care l-ati ingrijit si care intre timp a murit. Va sfatuiti cu avocatul. Important e sa scoateti banii din banca!
Va multumesc pentru raspuns.
Am platit consultanta la 3 avocati. Fiecare mi-a spus ceva diferit. Fiind o suma mare de bani, nu e simplu sa.i scot, mai ales ca ii am in Romania, eu fiind in alta tara.
Deocamdata, nu pot pleca in tara si sa-i scot. Ar trebui sa.mi iau si copilasul iar el nu-mi da voie. Off...complicat...
Ma gandeam sa ii propun familiei mele sa.mi faca un act de donatie pe acei bani.
Nu mai stiu cum sa procedez si culmea e ca sunt mai confuza dupa ce am discutat cu avocatii.
Daca exista vreun avocat capabil sa-mi de-a un raspuns/rezolvare problemei mele si vede acest mesaj, il/o rog sa ma contacteze, bineînțeles contracost.
Multumesc

DlGoe a scris:

Vorbind la prezent, scoateti banii din banca si-i ascundeti undeva! Nu se stie ce va fi in viitor, multe se pot intampla, dar banii vor fi la dvoastra fara ca instanta/partenerul/etc sa aiba acces la ei. In fata instantei puteti declara ca banii sunt un cadou de adio de la un fost iubit. Puteti declara ca ii aveti de la o doamna/domn pe care l-ati ingrijit si care intre timp a murit. Va sfatuiti cu avocatul. Important e sa scoateti banii din banca!

Cum pot dovedi? Am fost platita cash.
Exista martori, insa nu se vor baga in acest scandal.Multumesc

gi-jane2 a scris:

Daca nu puteti dovedi ca suma e stransa inainte de casatorie, va trebui sa impartiti banii.

Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2023
Ludmila878787, utilizator

Alte discuții în legătură

Partaj economii cristina_8 cristina_8 Buna ziua, M-ar interesa un sfat in pivinta urmatoarei probleme. As vrea sa intentez procedura de divort si m-ar interesa sa stiu daca sumele economisite ... (vezi toată discuția)
Partaj conturi bancare SorinGeo SorinGeo Buna ziua, Imi puteti spune va rog pana la ce cota parte se poate ajunge intr-un proces de partaj al banilor din conturile bancare dobanditi in timpul ... (vezi toată discuția)
Partaj cont personal lucia58 lucia58 in urma divortului sunt in partaj cerut de mine ,cu sotul meu.Vreau sa stiu daca contul meu personal trebuie sa-l impart cu el .Precizez ca fostul meu sot in ... (vezi toată discuția)