avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara, Inainte de casatorie, acum aproape 10 ani, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara, Inainte de casatorie, acum aproape 10 ani, am strans ...

Buna seara,
Inainte de casatorie, acum aproape 10 ani, am strans o suma frumusica de bani din munca in strainatate. I.am tinut cash pana anul trecut cand i.am depus la banca sub forma de depozit.
Am ajuns la divort si partenerul vrea jumatate din acei bani. Nu este corect ca el sa dispună de acei bani de dinainte de casatorie si vreau sa stiu daca exista vreo metoda prin care sa ii pot proteja. Ghinionul meu este ca nu pot demonstra provenienta banilor.
Avem un copil de 4 ani. Pot lua ceva pe numele lui sau cum sa procedez?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: sadrian , utilizator 15:04, 9 Ianuarie 2023
Va multumesc frumos pentru raspuns. Martori exista, insa nu vor sa se bage in acest scandal. In rest, nu am nici o dovada fiind cu atat de mult timp in urma. :(
Ar putea familia mea sa-mi faca un act de donatie pentru acesti bani? Stiu ca se poate doar pentru 25.000lei, insa ma gandeam sa le cer mai multor membri (2-3) sa.mi faca un act de donatie a cate 25000lei.

Va mulțumesc anticipat.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Dovada la partaj se poate face cu orice proba,martori,acte,interogatoriu etc.In caz de proces discutați cu un avocat pt a va reprezenta..Ar fi bine dacă pregătiți din timp acte, dovada ca ați lucrat în străinătate sau măcar ca ați locuit,martori etcetc.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți solicita de la banca un desfășurător sau un extras de cont, în care sa se vadă data la care ați depus fiecare suma, ca fiind anterioară căsătoriei.
Este destul de simplu de confruntat datele cu certificatul de căsătorie.
Bunurile dobândite anterior căsătoriei sunt proprii.
Nu scoateți banii acum, căci va fi mai greu de demonstrat și veți fi suspectata ca vreți sa sustragere bunurile de la partaj.
Ii scoateți după ce terminați divorțul
Tocmai asta e marea problema. I-am tinut cash pana in noiembrie anul trecut cand m-am gandit sa ii pun intr.un cont de economii. :(

Multumesc
raluk0207 a scris:

Puteți solicita de la banca un desfășurător sau un extras de cont, în care sa se vadă data la care ați depus fiecare suma, ca fiind anterioară căsătoriei.
Este destul de simplu de confruntat datele cu certificatul de căsătorie.
Bunurile dobândite anterior căsătoriei sunt proprii.
Nu scoateți banii acum, căci va fi mai greu de demonstrat și veți fi suspectata ca vreți sa sustragere bunurile de la partaj.
Ii scoateți după ce terminați divorțul

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate, banii sunt bun propriu și intră la masa partajabilă.
Dacă îi scoateți acum din bancă, judecătorii vor considera că vreți să sustrageți bunuri de la partaj, și tot nu veți scăpa de partajarea lor.

După partaj riscați executarea silită.
Problema este că ați depos banii în cont bancar la 9 ani de la căsătorie. Din acest motiv, legal sunt bun comun.
Tocmai pt. ca e o suma mare, scoateti-i! Exemplu: v-ar conveni sa impartiti 20.000 de euro, bani castigati exclusiv de dvoastra?! Nu e simplu (drumul, lipsa de la serviciu, etc), dar merita efortul pt. a vi-i salva. Nu va faceti griji de ce va spune instanta, banii vor fi la dvoastra si asta e cel mai important! Exista un principiu, vi-l spune orice avocat : cand un bun este disputat de doi sau mai multi, intotdeauna cel care poseda bunul este in avantaj!

Alte discuții în legătură

Partaj economii cristina_8 cristina_8 Buna ziua, M-ar interesa un sfat in pivinta urmatoarei probleme. As vrea sa intentez procedura de divort si m-ar interesa sa stiu daca sumele economisite ... (vezi toată discuția)
Partaj conturi bancare SorinGeo SorinGeo Buna ziua, Imi puteti spune va rog pana la ce cota parte se poate ajunge intr-un proces de partaj al banilor din conturile bancare dobanditi in timpul ... (vezi toată discuția)
Partaj cont personal lucia58 lucia58 in urma divortului sunt in partaj cerut de mine ,cu sotul meu.Vreau sa stiu daca contul meu personal trebuie sa-l impart cu el .Precizez ca fostul meu sot in ... (vezi toată discuția)