Buna seara,
Inainte de casatorie, acum aproape 10 ani, am strans o suma frumusica de bani din munca in strainatate. I.am tinut cash pana anul trecut cand i.am depus la banca sub forma de depozit.
Am ajuns la divort si partenerul vrea jumatate din acei bani. Nu este corect ca el sa dispună de acei bani de dinainte de casatorie si vreau sa stiu daca exista vreo metoda prin care sa ii pot proteja. Ghinionul meu este ca nu pot demonstra provenienta banilor.
Avem un copil de 4 ani. Pot lua ceva pe numele lui sau cum sa procedez?
Multumesc
Nu va ajuta daca scoateti banii daca sotul stie de ei. Va ajuta daca nu stia..
Cu ei scosi sau nu, va ajuta in caz ca sotul cere parte din bani, doar daca dovediti ca sunt proprii sau ca sotul nu a contribuit la constituirea fondului.
cosmin2005
Utilizator 1din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Fa un cont pe numele mamei sau tatălui și tu imputernicita.
Muta toți banii.
Apoi el sa ceara partajul banilor sa achite avocat și taxa de timbru și sa demonstreze cum a obținut banii jumătatea care spune ca e a lui.
Dupa ce muti banii pe numele mamei du te și cumpara o casa apartament și când se termina totul dup a divorț, îl vinzi de pe numele mamei și iti iei banii inapoi.
Fi deșteaptă vorbește cu soțul și înregistrează audio și video convorbirea de 2-4 ori și fa l sa spuna cum ai îndrăzni sa te duci jn fata instantei și sa spui ca sunt banii noștri când știi ca eu I am pus la banca și subt munciți 100% de mine.Sau scris pe what up fa l sa recunoască ca va minți sau sa spuna da sunt banii tai doar ca dacă ma părăsești o sa dai jumătate ca să ma răzbun pe tine.Fa l sa spuna adevarul
Dapix
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
În faza asta nu vă mai ajută cu nimic sfaturi care GREȘIT vă învață să scoateți banii și să-i virați în contul mamei/tatălui.
Cei care vă sfătuiesc greșit nu cunosc legea, care prevede că bunurile comune din perioada căsătoriei nu trebuie justificate/probate.
Riscați executarea silită după partaj......
Astfel instanța de judecată poate cere desfășuratorul de cont de la bancă și dacă judecătorul vede că la momentul depunerii divorțului aveați bani ca bun comun, va considera că vă sustrageți bunurile de la partaj.
Dacă este bun comun, adică dobândit în timpul casătoriei, fostul soț nu trebuie sa dovedească proveniența bunului care oricum e comun.
Este foarte simplu de explicat cauza în speța dvs, adica este prea târziu sa mai ascundeți banii care legal sunt bun comun.
Faptul că ați depus banii la bancă la 9 ani de la căsătorie, dovedește legal că sunt un bun comun.
Asta este greșeala dvs, că ați depus banii la bancă, și nu i-ați păstrat la "saltea".
Dacă rulați banii prin diverse conturi, veți pierde mulți bani plătind comisioane bancare, plus că pierdeți dobânda, și de partajul lor tot nu scăpați. Deci veți pierde mai mulți bani aiurea.....
Inafara de faptul ca poate cere ... cum motiveaza pretentia de a se imparti acesti bani? Inainte de casatorie ai avut cu el o relatie de durata indelungata, ati lucrat impreuna in strainatate in acea perioada? Dupa casatorie ai mai lucrat, realizat venituri? Ati participat in mod egal la cheltuieli? Ar avea pretentia de a se imparti deoarece el a suportat majoritatea cheltuielilor pe durata casatoriei in timp ce tu ai pastrat economiile? Intr-o astfel de situatie ... pretentia nu ar fi chiar absurda, ar fi de discutat.
Daca si tu ai contribuit la cheltuieli, chiar daca nu in mod egal... problema poate fi pusa si altfel. Sustii in instanta ca sunt economii dobandite de tine inainte de casatorie, nu sunt bun comun. Si de-ar fi considerati bun comun, adica obtinuti pe durata casatoriei, continui sa sustii ca tu nu ai castigat acei bani pe durata casatoriei si nici nu ai realizat venituri care sa justifice acele economiile. Poate sotul sustine ca sunt economii din veniturile realizate de el? Ai putea si tu sa sustii ca sunt bani comuni, economisiti din veniturile realizate de el in ultimii 2, 3 ani ... sa se imparta 50/50 ... dar se poate considera ca dovada ca sotul ar avea posibilitati sa obtina un venit net de 3-5 mii euro pe luna ... si sa stabileasca instanta pensie intretinere copil 1/4 din aceasta suma.
Sa nu cumva sa te blochezi pe banii astia si el de fapt sa aiba alte planuri... poate-i doar praf in ochi sa-ti distraga atentia.
Partaj economii
cristina_8
Buna ziua,
M-ar interesa un sfat in pivinta urmatoarei probleme.
As vrea sa intentez procedura de divort si m-ar interesa sa stiu daca sumele economisite ... (vezi toată discuția)
Partaj cont personal
lucia58
in urma divortului sunt in partaj cerut de mine ,cu sotul meu.Vreau sa stiu daca contul meu personal trebuie sa-l impart cu el .Precizez ca fostul meu sot in ... (vezi toată discuția)