avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara, Inainte de casatorie, acum aproape 10 ani, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara, Inainte de casatorie, acum aproape 10 ani, am strans ...

Buna seara,
Inainte de casatorie, acum aproape 10 ani, am strans o suma frumusica de bani din munca in strainatate. I.am tinut cash pana anul trecut cand i.am depus la banca sub forma de depozit.
Am ajuns la divort si partenerul vrea jumatate din acei bani. Nu este corect ca el sa dispună de acei bani de dinainte de casatorie si vreau sa stiu daca exista vreo metoda prin care sa ii pot proteja. Ghinionul meu este ca nu pot demonstra provenienta banilor.
Avem un copil de 4 ani. Pot lua ceva pe numele lui sau cum sa procedez?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: sadrian , utilizator 15:04, 9 Ianuarie 2023

AlexCMA a scris:

banii proveniti din bun propriu, sunt proprii. subrogatie patrimoniala.

Din ce bun propriu provin?
Multunesc pentru raspuns.

Am intrat in aceasta casnicie cu un apartament si bani frumusei, el cu 0 lei. Insa, nu mai recunoaste acest lucru ba chiar e frustrat de faptul ca nu am trecut apartamentul sinpe numele lui.
Am lucrat singura in strainatate,
Pe durata casniciei, veniturile mele s-au diminuat considerabil pentru ca am stat acasa cu copilul si am lucrat part time.
De asta si vrea sa se imparta totul in mod egal. Imi scoate ochii ca in ultimii 3 ani, el a castigat de 3 ori mI mult decat mine.
Prostia mea ca am depus acei bani in banca, insa nu m-am gandit niciodata ca voi ajunge la divort :( si ca omul alaturi de care am impartit si bune si rele se va transforma radical cand vine vorba de bani.
Am incercat sa discut , sa las de la mine si l-am intrebat ce suma vrea ca sa ii dau si sa terminam circul, insa nici nu vrea sa auda de divort.

P.S. Are intr-adevar un venit foarte mare, insa din pacate nu-i declara pe toti.
Oricum, sunt dispusa sa cedez la pensia alimentara doar ca sa imi recapat linistea.

Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2023
Manuela Rășină, administrator
Ludmila878787 a scris:

Prostia mea ca am depus acei bani in banca, insa nu m-am gandit niciodata ca voi ajunge la divort

Necunoscute-s caile Domnului. Poate daca nu-i depuneai la banca ii lua pe toti si nu mai aveai ce face, putea sa zica ca nici nu au existat. Poti sa dovedesti ca-s acolo, ca s-o imparti sau nu, sau cum... poate are si el bani pe undeva, daca a facut imbunatatiri in apartament poate avea niste pretentii. Mers la avocat, mediator pentru a evalua toata situatia....

Ludmila878787 a scris:

Oricum, sunt dispusa sa cedez la pensia alimentara doar ca sa imi recapat linistea.

Nu poti renunta la pensia de intretinere, este dreptul copilului. Chiar daca nu ceri sa se stabileasca pensie instanta va stabili din oficiu. Intr-adevar, instanta poate stabili acolo sa fie. Ar fi mult de discutat...

Chiar daca-i zici ca renunti la pensie, e apa de ploaie, dupa ce se finalizeaza partajul poti sa te duci sa ceri majorare... poate sa-si ia teapa sau isi aranjeaza treburile de n-o sa poti dovedi nici macar ca face minim pe economie.
Daca tot aveti la dispozitie o suma foarte mare, de ce nu apelati, din nou, la un avocat. Cautati cu atentie un avocat specializat pe astfel de spete.
Intr-adevar, banii depusi par a fi bun comun, insa instanta ar trebui sa intrebe de unde provin. Trebuie sa faceti dovada ca i-ati strans inainte de casatorie, ca doar nu au picat din cer la data cand i-ati depus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj economii cristina_8 cristina_8 Buna ziua, M-ar interesa un sfat in pivinta urmatoarei probleme. As vrea sa intentez procedura de divort si m-ar interesa sa stiu daca sumele economisite ... (vezi toată discuția)
Partaj conturi bancare SorinGeo SorinGeo Buna ziua, Imi puteti spune va rog pana la ce cota parte se poate ajunge intr-un proces de partaj al banilor din conturile bancare dobanditi in timpul ... (vezi toată discuția)
Partaj cont personal lucia58 lucia58 in urma divortului sunt in partaj cerut de mine ,cu sotul meu.Vreau sa stiu daca contul meu personal trebuie sa-l impart cu el .Precizez ca fostul meu sot in ... (vezi toată discuția)