avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

in partajul cu fostul meu sot mi s-a atribuit apartamentul cu dreptul de sulta in termen de 6 luni, eu nu am acesti bani, pot face credit ipotecar? ...cum?...fara ca el sa semneze...nu se poate comunica cu el..
Cel mai recent răspuns: kyky_micky , utilizator 16:20, 27 Ianuarie 2010
...cele 6 luni de "ragaz" pentru plata sultei se acorda indiferent de situatie ?...adica indiferent daca partea cealalta (reclamant sau parat) refuza orice comunicare (nu se poate purta un dialog civilizat...)?
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2010
kyky_micky, utilizator
La expirarea termenului de sase luni dv va trebui sa va prezentati in fata instatnei sa faceti dovada achitarii sultei. In cazul in care nu veti achita in cele sase luni, instanta poate atribui imobilul fostului sot cu obligatia ca acesta sa va despagubeasca. Daca fostul sot nu va vrea imobilul, instanta va dispune vazarea lui si impartirea banilor conform cotelor fiecaruia.
...dar cele 6 luni oricum le are oricine...fie ca vrea, fie ca nu vrea cealalta parte...?
doamna draga, la expirarea celor 6 luni va fi trecut mult decand acea hotarare este DEFINITIVA SI IREVOCABILA! nu va mai putea fi atribuit altcuiva!
creditorul sultei poate cere oricand, de la data ramanerii definitive a hotaraii de partaj, executarea silita a bunului imobil in baza privilegiului copartasului.

si dupa cum am scris mai sus, sulta se plateste de la data ramanerii definitive a hotararii de partaj!
nu este obligat nimeni sa accepte un termen de 6 luni sa ii se plateasca ce i se cuvine!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2010
ContSters97658, utilizator
...din cate cunosc eu nicio banca nu aproba un credit in 2-3 zile...majoritatea bancilor aproba creditul in aproximativ 1 luna...deci, trebuie un minim de 2 luni
- 30 zile hotararea nu este definitiva si irevocabila, deci nu se poate acorda un credit pe o hotarare nedefinitivata...
Cine poate face rost peste noapte de 15-20 000 euro ?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2010
kyky_micky, utilizator

Alte discuții în legătură

Plata sulta loanabelciu loanabelciu Buna ziua, In cat timp instanta obliga platirea unei sulte pentru un imobil ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Modalitati de plata sulta loanabelciu loanabelciu Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti ce modalitati de plata sunt acceptate in instanta pentru plata sultei (mai bine zis avem un apartament cu 3 camere ce ... (vezi toată discuția)
Consultanta partaj-sulta Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana In urma unui proces de partaj cu sentinta definitiva a-m obtinut eu 70% cota parte din imobil iar fostul sot 30%.Valoarea imobilului in anul 2008 a fost ... (vezi toată discuția)