In 2008 am incheiat un contract de munca pt un program de 24 de ore pe sapt. Dupa citeva luni mi sa solicitat temporar sa lucrez o norma intreaga ceea ce am acceptat fara a incheia un act. Dupa citeva luni deoarece la solicitarea mea de a reveni la vechiul program nu am primit nici un raspuns miam pfrezentat demisia cu lichidare la zi. Atunci mia fost prezentat de catre administratorul firmei un act aditional care imi modifica contractul la un program pt o norma intreaga, acest act este semnat de catre altcineva. Contractul mia fost desfacut pt indisciplina motivinduse ca nu mam prezentat in perioada de preaviz. Nu ma intereseaza neaparat sa se declanseze ceva penal ci sa modifice modalitatea de desfacere a contractului si asta cit mai repede caci nu vreau sa am probleme la un post pe care il vizez. Precizez ca nu am pretentii materiale timpul lucrat fiindumi platit.
Stati putin, sa ne organizam:
S-au intamplat urmatoarele:
1. demisia dvs. fara preaviz, pentru incalcarea unor oblig. ale angajatorului (consider ca nu conteaza prea tare care anume obligatii s-au incalcat, si in ce fel, cel putin nu initial).
2. emiterea unei decizii de concediere.
3. contestarea in instanta a deciziei de concediere.
Nu stiu in ce fel s-a emis decizia de concediere, si nici in ce fel ati contestat-o dvs., dar, daca nu au fost respectate conditiile de emitere a acestei decizii, nici nu veti ajunge vreodata sa discutati de ce dvs. v-ati dat demisia, de ce fara preaviz, ce obligatii a incalcat angajatorul si ce acte s-au semnat in fals. Adica, ar fi bine de stiut daca s-a respectat legea in cercetarea dvs. disciplinara, daca ati fost invitat sa va prezentati aparea in termen legal, daca ..., daca ... , asta pana sa ajungeti sa discutati despre motivul demisiei dvs., si cine a a semnat unde.
Deci, inainte de a va concedia, a efectuat firma vreo cercetare disciplinara a dvs?
V-au invitat la firma pentu asa ceva?
Ce alte masuri a mai luat inainte de concediere?
V-au comunicat ca nu va primesc demisia la zi? Motivul pentru asta?
Cum ati aflat ca v-au concediat disciplinar?
Decizia de concediere respecta conditiile legale?
Pentru ca, daca nu s-au respectat conditiile legale de forma si fond in emiterea deciziei, nu are sens sa mai intrati in detalii, concedierea va fi constatata nula / anulata oricum.
In continuare, si daca s-ar ajunge la analiza semnaturii aceleia (desi, repet, cauzal ea este foarte departe de decizia de concediere, asa cum apare intr-un litigiu), atunci:
1. in functie de context, s-ar putea sa nu se ajunga la expertiza grafo. exista si procedura verificarii de scripte, de catre judecator in mod direct, comparand semnatura de pe act cu cea data de dvs. in fata sa.
2. este posibil sa formulati o plangere penala pentru fals, in care se vor cerceta faptele si semnaturile de catre politie si parchet.
reiau: decizia de concediere sa emis cu respectarea formelor legale.
miau comunicat ca nu primesc demisia la zi deoarece motivarea mea au considerato neintemeiata dat fiind actul aditional semnat in fals.
Pe scurt: am demisionat fara preaviz pt ca miau impus un alt program de lucru decit cel mentionat in contract. Nu au acceptat motivul caci aveau un act in care era mentionat programul pe care lau impus ei. Miau desfacut contractul de munca cu respectarea tuturor formelor considerind actul aditional ca fiind semnat de mine.
Am contestat decizi de concediere in termenul legal dar nu stiu ce tre sa fac in instanta.
Adica ei au semnat fals ei sau folosit de act pt ami impune mie ceva
IN cadrul cercetarii disciplinare prealabile, dvs. v-ati prezentat aprarea? Adica exact faptul ca actul aditional nu este semnat de dvs.?
Si, daca da, a fost inlaturata motivat aceasta aparare a dvs. de catre societate in decizia de concediere?
acolo am vb degeaba. nu a bagat nimeni in seama ce am spus iar procesul verbal contine altceva decit sa vb iar semnatura falsa nu conteaza pt ei caci "nu cunoastem sa fi semnat altcineva". martori la procesul verbal sunt cei doi soti administratori si contabila care e si sora domnului. asa ca...... mi sa trimis prin curier
e f ciudata situatia cind o sa se termine o sa postez documentele pe net
Art 61 lit a)
georgiann
Buna ziua,
M-am angajat intr-o unitate scolara pe perioada determinata,am stat aproape o luna si in acest timp am gasit ceva de munca mult mai bine platita ... (vezi toată discuția)
Dat afara
hero services
buna ziua.am o prietena care a fost data afara din serviciu in mod abuziv.iata care e problema:acum o luna conducerea i-a comunicat ca de miine se inchide ... (vezi toată discuția)