avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilierul juridic isi poate face reclama?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilierul juridic isi poate face reclama?

Exista aceasta posibilitate legala ca un cj sa isi faca reclama, in vederea incheierii unor contracte cu diverse SC?
Adica: un cj are un domiciliu ( un imobil central, casa tip vila..sa spunem), adresa la care isi pune un afis pe usa principala prin care anunta ca exista, ca ofera consultanta juridica, reprezentare SC..si tot ce are voie sa faca conform legii si statutului cj.
Nu am studiat f atent legea si statutul cj de aia am postat aceasta intrebare.
Daca nu, ce il impiedica (legal vorbind!).

Multam.:coffee:
Cel mai recent răspuns: integra solutions , Consilier juridic 08:51, 6 Februarie 2010
Draga DanyD, tot ce nu iti este interzis poti a face. probabil ca multa lume va vrea sa te convinga de povesti legate de statute si colegii, dar acestea sunt doar apa de ploaie si fum. in primul rand ca, chiar prin aprecierea ICCJ, statutul acela, indiferent de ce ar scie in el, nu iti este aplicabil pana cand nu esti membru al ONGului care l-a adoptat (nu ca nu ar tr sa fie un statut, dar asta este o alta discutzie). in al doilea rand, chiar aplicand limitarile aplicabile si avocatzilor, poti sa iti pui o tabla pe poarta, asa cum orice avocat o face (vezi...ei au si situri). Daca nu ai voie, atunci iti sugerezi sa iti dai jos urgent CVul de pe ejobs sau bestjobs, ca si aia tot reclama este nu (comunicarea publica a capacitatilor profesionale cu intentia de a incheia un contract oneros)?
pe cale de consecinta, daca asta doresti, nimika nu te impiedica...insa nu uita, unde-s 3 jurisit sunt si min. 5 pareri#-o

Bafta
Fa ce crezi de cuviinta, dar in prealabil analizeaza si decide, singura mea recomandare, daca imi este permis nu te autolimita in gandirea generala a consilierilor juridici care nu pot subzista decit prin conceptia CIM, considerand ca altfel nu pot profesa/reprezenta, de aceea suntem un corp profesional de toata tristetea .

Bafta,
Un jurisconsult
juristconsult a scris:

a consilierilor juridici care nu pot subzista decit prin conceptia CIM, considerand ca altfel nu pot profesa/reprezenta, de aceea suntem un corp profesional de toata tristetea .

Bafta,
Un jurisconsult

Dar in afara de CIM sau procura prin notar cum mai poate profesa/reprezenta cj o pj sau..pe oricine?:coffee:
Te faci avocat! Bafta!
Interesant raspuns:((

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: - un consilier juridic ... Dan Popescu73 Dan Popescu73 Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: - Un consilier juridic dintr un compartiment al unei primarii, angajat ca si functionar public, neafiliat la ... (vezi toată discuția)
Numerotarea contractelor tandreeaf tandreeaf Buna ziua, Ma poate ajuta cineva? Legislatia romana impune unei societati de a identifica unic, prin numere contractele de prestari servicii, furnizare, ... (vezi toată discuția)
Documentele consilierului juridic Brokeru22 Brokeru22 ce documente(registre, condici, etc.) trebuie sa aibe un consilier juridic in cadrul unei institutii publice? daca nu are niciun document si nicio evidenta ... (vezi toată discuția)