avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz, care nu a fost acceptata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz, care nu a fost acceptata

Daca o persoana si-a dat demisia fara preaviz, pe motiv ca angajatorul nu si-a respectat indatoririle din contractul de munca (neefectuare concediu), mai poate fi cercetat disciplinar? Pentru ca angajatorul nu a fost de acord cu demisia fara preaviz a amenintat ca ii va face angajatului cercetare disciplinara. Angajatul a plecat imediat dupa depunerea notificarii demisiei fara preaviz. In alta ordine de idei, nu i-au fost platite nici drepturile salariale pentru zilele lucrate de la ultimul salariu incasat pana la demisie . In plus, nu a primit de la angajator nici decizie de incetare a CIM, nota de lichidare, extras din revisal. Cum poate sa intre angajatul in posesia acestor documente. Care este termenul legal in care angajatorul trebuie sa i le dea? Multumesc pentru ajutor.
Ultima modificare: Vineri, 6 Octombrie 2023
kat1975, utilizator
Cel mai recent răspuns: kat1975 , utilizator 06:41, 14 Octombrie 2023
Am cerut angatorului pe email toate actele pe care trebuie sa mi le elibereze. Niciun raspuns pana acum....ce ar trebui sa fac daca nu mi le da in termen de 15 zile?
Sa sesizati ITM-ul.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Buna ziua, va rog am nevoie de un raspuns urgent. Astazi merg la angajator sa ridic actele. Contabilul a trimis un mail stufos in care m-a anuntat ca societatea si-a respectat toate obligatiile inclusiv perioada de concediu, ceea ce nu e adevarat, dar in fine...si ca renunta la preaviz. Intrebarea este daca se face decizie de incetare cu acordul partilor, potrivit art 55 lit b. si cu ce data. Ei au spus ca fac incetare cu data demisiei, dar nu trebuie sa o faca incepand cu data renuntarii la preaviz? Stiu ca sunt adnotari la codul muncii unde scrie ca daca angajatorul renunta de la preaviz, cm se incheie cu acordul partilor. Eu am mai lucrat 9 zile de la data cand am incasat ultimul salariu. Sunt sigur ca nu vrea sa ma plateasca pt acele zile si de accea a renuntat la preaviz, ca sa imi inchida gura si sa scapam unul de altul. Eu chiar ma lipsesc de plata acelor zile, numai sa scap de el. Vreau sa stiu daca azi trebuie sa imi dea: decizia de incetare cf art 55 lit b, extras revisal, nota lichidare si adeverinta de vechime. Plus ca de la 1 oct s-a marit la 3300 salariul minim brut, iar eu nu am semnat act aditional la cim, pt ca nu am primit asa ceva. Daca nu imi da sa semnez astazi act aditional pe catrebuia sa il semnez inainte de 1 octombrie este in regula? Sa il semnez? Multumesc mult pentru ajutor.
Ultima modificare: Vineri, 13 Octombrie 2023
kat1975, utilizator
Nu are cum sa faca cu art.55 lit.b, atat timp cat v-at dat demisia . sunt doau situatii diferite .

Ati solciiat acele documente , in scris?

Majorarea salariilor cu un asub minimum pe economie nu impune incheierea unui act aditional . Se emit decizii, in acest sens.
Ultima modificare: Vineri, 13 Octombrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc, am ridicat actele: extras revisal, decizia de incetare care a fost facuta in baza art 88 alin.7 din Codul Muncii si adeverinta vechime. Mai ramane sa vad daca o sa imi plateasca diferenta de salariu pt.zilele lucrate pana la demisie....

Alte discuții în legătură

Reclamatie itm victoria87 victoria87 Buna ziua, Am lucrat pana la 1.09.2016 la o firma unde am plecat cu demisie in urma incheieri activitatii am primit actele de incetare a activitatii si am ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie si recuperare restante WinstonSmith WinstonSmith Buna ziua! Mi-am dat demisia pe 12 august si am mentionat ca preaviz 20 zile calendaristice. Am luat numar de inregistrare pe demisie, dar pana la ora ... (vezi toată discuția)
Timp de asteptare pentru actele intocmite incetari contactului de munca WRazvan WRazvan Buna ziua, vin si eu cu o problema la voi, in urma unor discuti de marire de salar promise de cateva luni si ne ajungand la cererile promise, la discutia ... (vezi toată discuția)