avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz, care nu a fost acceptata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz, care nu a fost acceptata

Daca o persoana si-a dat demisia fara preaviz, pe motiv ca angajatorul nu si-a respectat indatoririle din contractul de munca (neefectuare concediu), mai poate fi cercetat disciplinar? Pentru ca angajatorul nu a fost de acord cu demisia fara preaviz a amenintat ca ii va face angajatului cercetare disciplinara. Angajatul a plecat imediat dupa depunerea notificarii demisiei fara preaviz. In alta ordine de idei, nu i-au fost platite nici drepturile salariale pentru zilele lucrate de la ultimul salariu incasat pana la demisie . In plus, nu a primit de la angajator nici decizie de incetare a CIM, nota de lichidare, extras din revisal. Cum poate sa intre angajatul in posesia acestor documente. Care este termenul legal in care angajatorul trebuie sa i le dea? Multumesc pentru ajutor.
Ultima modificare: Vineri, 6 Octombrie 2023
kat1975, utilizator
Cel mai recent răspuns: kat1975 , utilizator 06:41, 14 Octombrie 2023
sunt obligati sa vi le platesaca
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie itm victoria87 victoria87 Buna ziua, Am lucrat pana la 1.09.2016 la o firma unde am plecat cu demisie in urma incheieri activitatii am primit actele de incetare a activitatii si am ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie si recuperare restante WinstonSmith WinstonSmith Buna ziua! Mi-am dat demisia pe 12 august si am mentionat ca preaviz 20 zile calendaristice. Am luat numar de inregistrare pe demisie, dar pana la ora ... (vezi toată discuția)
Timp de asteptare pentru actele intocmite incetari contactului de munca WRazvan WRazvan Buna ziua, vin si eu cu o problema la voi, in urma unor discuti de marire de salar promise de cateva luni si ne ajungand la cererile promise, la discutia ... (vezi toată discuția)