avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probe false in instanta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probe false in instanta

Daca in cadrul unui proces civil una din parti aduce o proba falsa evidenta (copia inscrisului original are trecut cu pixul negru data pe ea) in momentul in care aduc la cunostinta instantei fapta aceasta are obligatia de a se autosesiza privind infractiunea facuta de cel care a administrat proba falsa? Sau pentru raspunderea penala a faptuitorului trebuie facuta plangere penala separata?
Cel mai recent răspuns: ClaudiaN , utilizator 21:37, 2 Februarie 2010
1-Dvs nu aveti autoritatea si calitatea sa ''suspendez cauza'',aceasta fiind prerogativa exclusiva a instantei investita cu solutionarea.
2-De cand aveti cunostiinta de existenta documentului invocat ca si fals?
Pai am primit si eu exemplarul meu de la instanta. e un litigiu de munca intre mine si angajator. Si se vede clar ca a scris cu pixul negru data pe fisa postului.
Ultima modificare: Luni, 1 Februarie 2010
ClaudiaN, utilizator
Riscati ca instanta civila sa se pronunte pe un inscris care prezinta suspiciuni de fals.
Mihai S.R. a scris:

Riscati ca instanta civila sa se pronunte pe un inscris care prezinta suspiciuni de fals.

Sa inteleg ca trebuie sa atrag atentia instantei ca angajatorul a inteles sa treaca cu pixul data pe fisa postului? In acest context falsul fiind clar, mai este nevoie sa aduca si originalul? Insasi faptul ca a trecut cu pixul negru pe copia care ar trebui sa fie conforma cu originalul este clar ca s-a infaptuit falsul? Eu stiu foarte sigur ca originalul nu este datat, dar fiind la stramtoare probabil va trece aceeasi data si pe original.
Pentru a se vedea si anliza prin expertiza grafoscopica,falsul despre care faceti vorbire,trebuie toate docuemntele care pot duce la aceasta concluzie.Indiferent,cum este completat ,trebuie si acel document sa fi predat pentru a fi analizat.

Alte discuții în legătură

Document fals depus in instanta lovistean lovistean Buna ziua, As dori sa aflu ce reglementari exista pentru sanctionarea depunerii unui document fals in instanta. Este vorba de folosirea pe un document ... (vezi toată discuția)
O nelamurire! razvandicu razvandicu Fostul meu patron a modificat o anume data de pe o dispozitie si a folosit-o impotriva mea...eu am originalul si vreau sa il acuz de fals si uz de ... (vezi toată discuția)
Document incheiat in anul 2002 - fals Krissia . Krissia . [b]In anul 2002[/b] s-a intocmit de catre o persoana un proces verbal fals, in sensul ca nu a fost semnat de catre o persoana din lista integrala, aceasta ... (vezi toată discuția)