OK, deci eu aduc la cunostinta instantei ce am observat si aceasta va proceda in consecinta, iar dupa ce falsul se constata pot face si plangere penala. Pentru ca falsul viza defaimarea mea si atragerea raspunderii patrimoniale in plangerea penala pot solicita daune morale? sau dupa ce se dovedeste falsul in penal voi modifica pretentiile din procesul civil?
ClaudiaN a scris:
OK, deci eu aduc la cunostinta instantei ce am observat si aceasta va proceda in consecinta, iar dupa ce falsul se constata pot face si plangere penala. Pentru ca falsul viza defaimarea mea si atragerea raspunderii patrimoniale in plangerea penala pot solicita daune morale? sau dupa ce se dovedeste falsul in penal voi modifica pretentiile din procesul civil?
Falsul respectiv (scrisul cu pixul) consider ca nu este nici o infractiune . El devine infractiunea de" uz de fals " daca a influentat hotararea pe care instanta o pronunta. Daca hotararea este aceiasi indiferent de ce era scris cu pixul...
Folosirea unui inscris oficial ori sub semnatura privata,cunoscand ca este fals,in vederea producerii unei consecinte juridice