avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. In cazul unei donatii intre mama si fiu, a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. In cazul unei donatii intre mama si fiu, a unui teren ...

Buna ziua.
In cazul unei donatii intre mama si fiu, a unui teren extravilan, este obligatorie a se trece valoarea din grila a acestuia, sau se poate realiza donatia cu o suma modica hotarata intre parti?! ... avand in vedere realitatea faptului ca mama nu incaseaza nici-un ban la aceasta tranzactie! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 05:12, 15 Februarie 2024
Am inteles la ce va referiti, si nu, nu se poate. Va inteleg nemultumirea dar asta e reglementarea, si in realitate, se doneaza un teren, nu un suc, ca sa treaca valoarea terenului ca fiind 10 lei. ( cu titlu de exemplu)
Multumesc de raspuns! 10 lei am pus ca exemplu, cum de altfel puteam sa trec 10.000 lei sau 0 lei, caci doar e gratuit. Insa, nu 200.000 cat vrea notarul sa treaca, ca sa ia comision baban .... desi in realitate fizic, atat pentru un imobil de 10.000 leu, cat si pentru unul de 200.000 face acelasi lucru, fara nici-un efort in plus, ... deci normal ar trebui sa aibe un tarif fix in cazurile de donatie.
P.S.: i-am propus notarului ca i-l da mama cu pret sub pretul minim impus de el in actul de donatie (din grila notarilor) si nu a vrut ...se multumea doar cu comisionul.
Nu e deloc corect in cazul unui titlu gratuit, ca notarul sa ia cota parte dintr-un imobil ce nu ii apartine, nu il garanteaza, ..nimic.
Adica mama nu ia nimic, dar notarul, procentual,
devine un fel de succesor la mosiile tuturor.
Multumesc inca o data!

abuzinserviciu99 a scris:

Am inteles la ce va referiti, si nu, nu se poate. Va inteleg nemultumirea dar asta e reglementarea, si in realitate, se doneaza un teren, nu un suc, ca sa treaca valoarea terenului ca fiind 10 lei. ( cu titlu de exemplu)

actul e acelasi, notarul presteaza aceeai munca si va taxeaza la valoarea din grila, mai departe ca partile il dau gratuit, nu e treaba lui
Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2024
Manuela Rășină, administrator
ce logica aveti, ma lasa masca.
daca vreti sa incheiati actul la notar, platiti cat va cere. Puteti sa apelati si la altul, nu toti au acelasi onorariu.
Nu mai postati mesaje consecutive, pt editare/ completare, apasati pe modifica.
Nu stiu la ce va referiti cu logica mea, insa daca ar fi sa fie corect, eu zic ca, nu trebuie sa va taxez diferit ca sunteti mai inalt, mai scund, mai slab, mai gras. Cine a dat lege in sensul trecerii obligatorii a sumelor din grila stabilita de notari, si a-si lua comisioane pricentuale la aceste sume, a facut un abuz si poate fi considerata fizic, evaziune fiscala .... pentru aceeasi munca si aceleasi obligatii, sume incasate total diferit.... si aici inchei.
(aici nu vorbim de stat, ci despre prestatori de servicii particulari)
Scuze pentru mesajele consecutive...e prima oara pe acest site.

Alte discuții în legătură

De ce camera notarilor cere bani pentru grila notariala daca grilele notariale sunt publicate pe site-ul unnpr? RicaRamurica RicaRamurica De ce camera notarilor cere bani pentru grila notariala daca grilele notariale sunt publicate pe site-ul UNNPR? (vezi toată discuția)
Costuri vanzare apartament in familie user1002 user1002 Buna ziua, Ma intereseaza urmatorul scenariu. Parintii mei vor sa treaca apartamentul lor pe numele meu printr-un act de vanzare cumparare. Am dori sa ... (vezi toată discuția)
Transfer de proprietate, posibilitati de anulare contract Dragosbalta Dragosbalta O ruda vrea sa-mi lase mostenire un apartament. Stiu ca vanzarea este inatacabila in instant. Pot sa fac actul pe o suma mult mai mica decat valoarea reala, ... (vezi toată discuția)