walahianu a scris:
1. Actul acela emis de notar, arata la fel atat pentru un imobil de 10.000 lei, cat si pentru unul de 200.000 lei, deci de bun dispun oricum. Doar comisionul notarului difera. La revanzare, pretul trecut acum de notar in act, este egal cu zero.
2. Pe semnatura notarului, nu devin mai bogat (mai sarac poate). El poate trece in act ca terenul e incadrat la suma de 200.000 lei, iar in realitate, nu reuseste mama sa il vanda cu 150.000 lei, de ani buni. (caz concret)
3. Avocatii percep onorariul pe care il consideraei, in functie de munca, timpul alocat, etc, insa alegerea e a celui ce apeleaza la ei, si nu sunt obligati de lege, nici sa isi angajeze avocat si nici sa plateasca un procent anume. Primaria nu se pune (e statul). Cu agentiile imobiliare se poate negocia si iarasi nu esti obligat de lege sa lucrezi cu ele, poti finaliza si singur. Firma de curatenie e un exemplu prost, deci nu il mai explic.
4. Dumneavoastra ca notar, sa inteleg ca sunteti invidios pe persoanele ce primesc mosteniri (cat de mici) de la parinti, si considerati ca e just sa primiti cota parte din valoarea mostenirii???
5. Notarul nu raspunde decat pentru eventualele greseli/incurcaturi in inscrisurile actului. Asta nu il indreptateste in problema discutata, eventualele greseli facute de acesta, ii etaleaza doar profesionalismul de care da dovada. Cu trecerea anilor, preturile imobilelor se vor schimba, deci in viitoarele actiuni legate strict de imobil, notarul de a completat actul initial, nu are nici-o contributie si nici raspundere, daca si-a facut meseria corect.
6. Va inteleg ca va aparati interesele, cum si aia cu pensii speciale si le apara, insa cred ca exagerati total in ce priveste dumnezeirea notarului.
PS: astazi notarul la care am fost pentru intocmirea actului de donatia, ne-a pus in fata la final actele de semnat, in care in dreptul donatorului, adica mama, era trecuta adresa altcuiva, adica am realizat ca a uitat sa modifice in actul mostra salvat in calculator.
Deci despre ce munca si efort de 15-20 minute vorbim?!?!
Lasati-o asa, ca va convine, normal!!!
1. Asta e părerea dvs, ca o persoana ce nu lucrați în domeniu și nu știți cu ce se "mănâncă ". Cu cât imobilul este mai valoros, cu atât actul notarial este mai complex. Istoricul imobilului nu este același, modul de dobândire nu e același, părțile nu sunt aceleași etc etc etc.
2. Ba deveniți mai bogat, fiindcă, în plus fata de ce aveți acum, mai dobândiți încă un imobil. Iar cu vânzarea...ma îndoiesc. Când e de luat sau de cumparat, totul e nasol si urat. Când e de dat/vândut, e foarte bun și se ia pielea de pe cumpărător.
3. E valabil si pentru notari. La fel își apreciază si ei munca. Iar cu clienți ca dumneata, merita cel putin un spor de 25%. Primăria nu e statul, ci administrația locala, ca impozitul îl plătiți la bugetul local, nu la cel de stat. Și da, se pune. De ce la primarie nu sunteți asa vocal și nu va certați sa plătiți impozitul la valoarea "derapanaturii" pe care pretindeți ca o aveti? Adică la 3 lei si-un ban? Cu agențiile nu se poate negocia nimic. Și ca fapt divers ele percep un comision pe care nu l-a luat niciun notar niciodată. Ați semnat contractul, la revedere.
4. Nu, nu sunt invidios. Sa fiți sănătos! Doar v-am răspuns la dilema dvs legata de plusul de valoare.
5. Nu, pentru greșeli răspund angajații. Notarul răspunde pentru însăși legalitatea actului și pentru efectele juridice pe care le produce. Ba are, fiindcă atribuțiile se modifica, obligațiile se modifica, legile se schimba etc etc. Toate aceste lucruri presupun o reactualizare temeinica a activității la noul cadru legislativ. Ce e acum, nu era cu 20 de ani în urma.
6. Nu, va explic, ce viziune obtuza aveți.