Buna ziua.
In cazul unei donatii intre mama si fiu, a unui teren extravilan, este obligatorie a se trece valoarea din grila a acestuia, sau se poate realiza donatia cu o suma modica hotarata intre parti?! ... avand in vedere realitatea faptului ca mama nu incaseaza nici-un ban la aceasta tranzactie! Multumesc!
Pffff...ma speriati cu ce gandire aveti! Aveam totusi alte asteptari avand in vedere ca aveti niste studii sa ajungeti notar. Deci dvs. ma puneti pe mine la egalitate cu notarul, in raport cu mama ... interesant! Dvs ma trageti pe mine la raspundere cate caramizi am pus la proprietate, insa pe mama nu o intreaba nimeni daca imi lasa mie gratis sau dvs. sau daca e dispusa ca fiul ei sa plateasca o cota parte din mostenirea ce mi-o lasa din inima mie ... cine e pana la urma proprietarul imobilului, mama sau dvs?!?! Administratia locala e cumva organizatie non-profit, societate comerciala particulara, sau e numai ce vreti dvs sa fie? Dadeati exemple de nici-un ciriripit cand trebuie sa platesc taxe la primarie, insa la notar fac gura, ... pai sunteti cumva stat in stat?! Eu daca am o societate, imi da si mie cineva dreptul sa iau impozitul anual al oamenilor?! Primaria de ce ia, si eu nu?! ... cam asa ganditi...halal! Ziceati de procentele agentiilor imobiliare...pai ma nene!! a lucra cu o agentie este un lux pe care tu hotarasti daca il faci sau nu ... fie nu ai timp, fie nu sti, etc ... nu ma obliga nimeni sa lucrez cu ele si am posibilitatea sa vand ceva si singur. Nu vorbim de acelasi lucru cu notarul.
Sunt multe lucruri pe care le stiti, insa continuati cu prosteala asta de doi bani. Nu are rost sa mai continui...ma asteptam la replici solide, intemeiate, insa m-am convins.
Treaba cu donatia in familie nici nu ar trebui sa intre in atributiile notarilor particulari. Asa cum primesti certificat de nastere, buletin, certificat de deces, etc., tot asa trecerea bunurilor imobiliare de la parinte la copil, ar trebui realizate de institutiile locale, la suma modica, intrucat trebuie sa justifice cumva impozitele incasate zeci, sute de ani pe acelasi imobil. Insa nu, au preferat sa paseze mata notarilor particulari, promitandu-le pentru convingerea acestora, procente uriase. Dar s-a intalnit hotul cu prostul!
Termenii de mama, fiu, familie, tot niste oameni ca dvs. i-au despartit in acte si legi, tocmai pentru a avea o paine de mancat in plus.
Stimate/a @walahianu , cale de multe mesaje incerati sa convingeti pe cine sta sa citeasca ( inclusiv un notar ) ca taxele sunt mari . Vor fi fiind ... Dar , mari sau mici , sunt prevazute de Lege . Si Legea spune ca acestea se calculeaza la valoarea bunului . Si - pentru ca sa nu se ceara fiecarui cetatean care are de facut un contract o expertiza pentru evaluarea bunului , si care ar costa destul - s-au “ inventat “ , tot respectand Legea , aceste grile notariale . Prin urmare , ca ne place , ca nu ne place - e lege si nu-i tocmeala ... Dvs. aveti frustrari ( sau ar trebui sa le aveti ) fata de prevederile Legii , notarii doar o aplica . Considerati Legea nedreapta ? luati legatura cu un parlamentar din zona dvs. , chiar din alta zona , si convingeti-l ca Legea e nedreapta , sa depuna un proiect de lege de schimbare a acesteia . Sau initiati dvs. o initiativa legislativa cetateneasca in acest sens , aveti acest drept , aveti nevoie de 100.000 semnaturi ... Ce pareri avem noi , pe aici , nu prea are relevanta ...
Corect in tot ce ati argumentat, nimic de zis. Frustrarea mea s-a oprit la lupta cu morile de vant. Toate textele scrise sunt replici la incercarea (facand exceptie de la lege) stimatei persoane, de a-mi dovedi ca afara e cald si soare, si tot ce se intampla e foarte just/indreptatit, cand de fapt e un viscol de ne iau dracii.
Multumesc de sugestii, consider discutiile incheiate si solicit unui stimat administrator sa inchida acest capitol, fara posibilitate de mesaje noi. Multumesc!