avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligativitate montare senzori wireless
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligativitate montare senzori wireless

Obligativitate montare senzori wireless?
Buna ziua, prezint situatia:
Bloc 12 garsoniere/etaj, 9 etaje. Seara, cand am venit acasa si am observat ca nu sunt gaze la bucatarie, am telefonat la deranjamente si am aflat cauza. Mi s-a precizat ca in cursul zilei a avut loc o explozie intr-un spatiu de depozitare (fosta spalatorie/uscatorie, exista pe fiecare etaj), a fost apel la 112, a venit politia, etc, au constatat ca explozia nu a fost cauzata de gaze (nici nu exista posibilitatea de a conecta vreun consumator acolo).
Au oprit gazele, asociatia urmand sa cheme o firma autorizata sa le deschida.
A fost gasita firma, a venit, in prima bucatarie unde a intrat, a constatat ca exista senzor de gaz+electrovalva (functionale) dar a cerut sa le schimbe cu altele wireless conectate la o electrovalva generala. Ne-a spus ca cele existente nu mai corespund legislatiei, daca nu le montam pe cele noi, nu dau drumul la gaze. Daca nu ar fi o diferenta considerabila de pret intre simpla verificare si ce propun ei, nu scriam aici. Intrebarea mea este:
Cei de la firma au sau nu au dreptate? Majoritatea dintre noi banuieste ca ar fi o forma de a ne impune o lucrare nu neaparat necesara care genereaza costuri suplimentare pentru noi si castiguri pentru ei.
Putem ramane cu vechiii senzori cu electrovalva individuala sau legea ne obliga la schimbare?
Am incercat sa obtin un raspuns de la ANRE prin telefon, mi s-a raspuns ca mi se va raspunde doar daca fac sesizare scrisa, online. Ori noi stam fara gaze de 10 zile, din ce spune lumea, inainte de minim 15 zile, nu voi primi raspuns la sesizare. Deci sperante de a folosi aragazul.......poate prin septembrie.

Ultima modificare: Luni, 8 Iulie 2024
oldgeorge, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:34, 6 August 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oricine a lucrat cât de puțin în chestiuni de safety ( siguranță ) știe ca în astfel de proiecte nu se utilizează wireless.
În astfel de situații nu primează ca se dă o gaură în plus. În norma tehnică
data de ordinul 89/2018 nu există nici măcar o virgulă care să vorbească de 2 senzori care sa supravegheze același spațiu.

1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu exista obligatie legala totul este un santaj. Penal. Depuneti o plangere la Politie, scrisa, cu nr. de inregistrare si constituiti-va parte civila cu banii care vi i-au cerut plus daune pentru zilele in care ati fost privati de gaz. indemnati si alti vecini sa faca acelasi lucru. Ar putea fi incidente si alte infractiuni. Nu m-ar mira ca acest modus operandi sa fie o metoda prin care multe asociatii sa cada victime unui grup infractional care isi "gaseste" clienti prin constrangere.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2024
mihneaivascu, utilizator

latka a scris:

măcar o virgulă care să vorbească de 2 senzori care sa supravegheze același spațiu.

sa supravegheze 2 instalatii diferite in același spațiu
Cum deosebiți ca, în același spațiu, un senzor supraveghează "diferit", de celălalt ?!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
INFORMARE 11.12.2018 – montarea detectoarelor automate de gaze naturale
[ link extern ] /

Pe noi inca ne-a iertat furnizarea de montarea de asemenea aberatii. Inca ma stiu de frica la cate amenzi si reclamatii au avut de la mine catre ANRE,
Momentat avem alta problema pe care o au toti si ANRE nu face nimic ci evita .

De exemplu sa zice ca ai un consum de 1 m3 pe luna
Luna 1 index real de la 0-1 si estimeaza 100 m3 in factura x PCS 10.67
Luna 2 index real de la 1- 2 si estimeaza 100m3 in factura x PCS 10.7
Luna 3 index real de la 2-3 si au obligatia sa faca regularizare si maresc mereu PCS

si fac asa (200m3+ consumul real 3m3=203m3) x 10.9(PCS lunii curente care in luna regularizare e mereu mai mare - ce s-a platit deja adica (100x10.67) - (100x 10.7)
sau
(203x10.9)- (100x10.67) -(100x10.7)=
2212.7 - 1067. - 1070= 75.7kwh /10.9=6.94m3. si eu am consumat doar 3m3
In realitate sunt consumurii de mii m3 la centrala de bloc. Si sunt mii de abonati.
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2024
w_v_w_v, utilizator