avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este legal luarea unui angajament scris s-au nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este legal luarea unui angajament scris s-au nu?

Este legal luarea unui angajament scris s-au nu? Am trimis niste reclamatii pentru un srl care ne deranjeaza acasa cu zgomotul iar acesta m-a dat in judecata! Acum, dansul vrea sa-mi iau angajamentul scris ca nu il mai reclam la institutiile statului roman dar este posibil un astfel de angajament, nu se incalca un drept fundamental si constitutional conf art 51 din Constitutia Romaniei?
Ultima modificare: Vineri, 6 Septembrie 2024
AlexBu, utilizator
Cel mai recent răspuns: AlexBu , utilizator 10:39, 13 Septembrie 2024

Cornel Vasile a scris:

Daca v-a dat in judecata, puteti solicita instantei sa solicite autoritatilor care l-au sanctionat dovada ca au fost sanctionati in urma sesizarii.

Pai am eu raspunsurile primite pe email conf legii 544/2001 si le voi depune cu intampinarea. Pana la urma avem acest drept conf art 51 Constitutia Romaniei sa sesizam autoritatile si ele decid daca vin in control s-au nu, iar cont legii mentionate mai sus tocmai de asta exista aceasta lege sa se evite asa zisul abuz. Numai inteleg nimic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este greu de înțeles astfel de situatii...Cetăţenii au dreptul să se adreseze autorităţilor publice prin petiţii formulate numai în numele semnatarilor, este consfințit în art 51 alin.2 din Constitutie.

Art. 1 alin. 5 din Constituția României prevede: „În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie“. Prin urmare, cine nu respecta legea e sancționat.

Cornel Vasile a scris:

Este greu de înțeles astfel de situatii...Cetăţenii au dreptul să se adreseze autorităţilor publice prin petiţii formulate numai în numele semnatarilor, este consfințit în art 51 alin.2 din Constitutie.

Art. 1 alin. 5 din Constituția României prevede: „În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie“. Prin urmare, cine nu respecta legea e sancționat.

Ce anume vreti sa spuneti cu acest art, ca am incalcat un drept fundamental si constitutional pentru ca mi-am exercitat aceste drepturi? S-au va referiti la cel care m-a dat in judecata pentru ca i-am facut reclamatii?
Deci dacă reclamantul dovedește ca reclamațiile sunt făcute cu rea voința și fără temei și la pretenții a cerut daune materiale și un angajament scris că pârâtul nu va mai face astfel de reclamații nefondate judecător de caz va respinge partea cu angajamentul scris ca fiind neconstituțional?

Cornel Vasile a scris:

Nu semnati niciun astfel de document... nu va poate obliga sa semnati.

M-am referit la dvs.

@nicunicolae10

Citiți bine raspunsurile primite, s-ati observat ce s-a postat....
S-a sesizat autoritățile care au constatat incalcarea legii ..deci nu este un abuz.
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Dat in judecata pentru sesizari catre institutiile statului romani! ... AlexBu AlexBu Buna seara, Am fost dat in judecata pentru faptul ca am trimis sesizari catre institutiile statului Roman conf. art 51 din Constitutia Romaniai alin 1 si ... (vezi toată discuția)
Dovada conduitei pe care o persoana a avut-o cand era salariat integrity integrity Este posibil ca o instanta sa aprobe probe cu martori si interogatoriu pentru a dovedi conduita pe care as fi avut-o ca salariat , desi nu mai lucrez in firma ... (vezi toată discuția)
Forma actualizata a og nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor geo-vem geo-vem Rog să mă ajutati cu o forma actualizata a og 27/2002(privind petitiile)sioug 27/2003 privind acordul tacit, sau alte acte normative ce modifica sau ... (vezi toată discuția)