Este legal luarea unui angajament scris s-au nu? Am trimis niste reclamatii pentru un srl care ne deranjeaza acasa cu zgomotul iar acesta m-a dat in judecata! Acum, dansul vrea sa-mi iau angajamentul scris ca nu il mai reclam la institutiile statului roman dar este posibil un astfel de angajament, nu se incalca un drept fundamental si constitutional conf art 51 din Constitutia Romaniei?
Am inteles, pai asta spun si eu ca au constatat niste nereguli si au aplicat sanctiuni. Dar chiar si fara sa constate nereguli ,eu pot sa dovedesc inclusiv cu inregistrari audio-video pe DVD deranjul zilnic pe care acesta il produce, si asta nu se ia in considerare la instanta? Pentru ca el sustine ca nu face deranj dar vorbim de un centru de colectare si depozitare deseuri langa blocuri la distanta de 14-24 metri aprox
Si parerea mea este ca indifernt ca au fost fondate sesizarile s-au nu aici nu este vina petitionarului, problema este de la institutii cum am mentionat legea 233/2002 daca sunt petitii cu acelas continut institutiile ar trebui sa le claseze si sa nu trimita controale. Gresesc eu?
În cazul în care un petiționar adresează aceleiași autorități sau instituții publice mai multe petiții, sesizând aceeași problemă, acestea se vor conexa, petentul urmând să primească un singur răspuns care trebuie să faca referire la toate petițiile primite.
Dacă după trimiterea răspunsului se primește o nouă petiție de la același petiționar ori de la o autoritate sau instituție publică greșit sesizată, cu același conținut, aceasta se clasează, la numărul inițial făcându-se mențiune despre faptul ca s-a răspuns.
Exact Dl Jurist, asta stiu si eu. De aceea nu sunt lamurit, si unde mai este asa zisul “abuz” daca exista lege in acest sens, pana la urma autoritatile sunt de vina ca ii trimit controale corect? Ultimul reply pentru ca este destul de clar ca nu va castiga in instanta…
Acea persoana este avocat… care a invocat ideea de abuz al petitiei si art 1353… Va multumesc enorm pentru raspunsurile dvs. o zi frumoasa va doresc si multa sanatate, daca este posibil imi puteti lasa un nr de contact al dvs? Va multumesc