avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... In cazul unui profesor care, după pensionare, mai are ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

In cazul unui profesor care, după pensionare, mai are perioade ...

In cazul unui profesor care, după pensionare, mai are perioade în care suplinește ore de predare și i se rețin taxe și impozite din retribuție, aceste perioade se adaugă la stagiul de cotizare contributiv pentru care se acordă puncte de stabilitate?
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2024
Lumi Oancea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:14, 10 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Perioadele lucrate dupa iesirea la pensie nu aduc decat puncte pe contributivitate , nu si de stabilitate .
Multumesc. Imi puteti spune legea si art.?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea este cea a pensiilor , 360/2023 , art 85 , al (3) , coroborat cu al (6) .
In decizia de recalculare a pensiei emisa in aug. 2024 nu este inclusa informatia ca baza de recalculare este prima decizie de pensie si asta cauzeaza nelamuriri si frustrare. Daca a mai lucrat si dupa pensie, omul poate crede ca i s-a calculat gresit si se duce la avocat. iar daca avocatul nu cunoaste legea sau nu-i pasa, face actiune in justitie, perdanta din start.
În august 2024 era altă lege, LEGEA VECHE.
Legea nouă a pensiilor 360/2023 , art 85 , al (3) , coroborat cu al (6), a intrat în vogoare abia de la 01-septembrie-2024.

Deci cu siguranță că avocatul știe legea, dar omul nu vrea să înțeleagă.
E adevărat că dacă se duce la instanță, are procesul PIERDUT din start.

Pentru anii lucrați în cumul cu pensia PRIMEȘTE GARANTAT puncte de contributivitate.
Doar puncte de stabilitate nu primește pentru perioada de cumul pensie-salariu.

Foarte mulți pensionari confundă punctele de contributivitate, cu cele de stabilitate.
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

După pensionare am lucrat la același loc de muncă 3,6 ani ... Moldoveanu Ica Moldoveanu Ica După pensionare am lucrat la același loc de muncă 3,6 ani pentru care am cotizat Cas si Cass.Se vor lua în calcul la recalcularea din sept 2024 ca ... (vezi toată discuția)
Clarificare mod de indexare a pensiei 5752187 5752187 Va rugam clarificari in urmatoarea speta: Varianta 1.Pensionare anticipata partiala conform legii 263/2010 Avem un angajat care are o decizie de ... (vezi toată discuția)
Legea 360/2023 deoarece cei care s-au pensionat inainte de 2010 ... uca2015 uca2015 Legea 360/2023 Deoarece cei care s-au pensionat inainte de 2010 nu au beneficiat de aplicarea unui indice de corectie, va rog sa-mi spuneti daca cfm legii ... (vezi toată discuția)